Kennisplatform voor noord holland

‘REMLA’ keert terug in het theater – twee dansers en vier musici op zoek naar hun roots

Geplaatst op 4 augustus 2023
‘REMLA’ keert terug in het theater - twee dansers en vier musici op zoek naar hun roots

Op 16 september 2023 gaat ‘REMLA’, de nieuwste voorstelling van Meervaart in coproductie met het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO), in première in Amsterdam. In het autobiografische dansconcert ‘REMLA’ gaan dansers Redo & Denden samen met het AAO op zoek naar hun roots.

Redo & Denden vinden hun identiteit veelal in de wereld van hiphop & breaking. Samen met muzikanten Salah Eddine Mesbah, Modar Salama, Khalil Khoury en Daniel van Huffelen van het AAO beginnen ze aan een muzikale reis waarin ze op zoek gaan naar een gezamenlijke verbinding met hun roots. Zijn hun werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben ze meer gemeen dan gedacht? 

De roots van de makers van deze voorstelling staan in verbinding met zand. Hun persoonlijke achtergrond is verbonden met gebieden waar zand in het dagelijkse leven een belangrijke rol speelt. ‘REMLA’ is een krachtig woord uit het Marokkaans en betekent ‘zand’. Het staat voor (oer)kracht, souplesse, beweging en flexibiliteit. Zand verbindt veel culturen die zich verhouden tot de woestijn.

Denden heeft Koerdische roots en Redo’s vader is Marokkaans. Beide dansers waren vroeger niet erg geïnteresseerd in die kant van hun cultuur. Ze leefden vooral voor hiphop. In ‘REMLA’ gaan de dansers op zoek naar hun roots. 

‘REMLA’ ging al eerder in première (12 februari 2022), maar de gehele tour moest wegens een blessure worden stilgelegd. Nu, 1,5 jaar later, is ‘REMLA’ eindelijk te zien in het theater. Afgelopen juni hebben de makers al een voorproefje kunnen geven op Oerol Festival ‘23 en vanaf september is de voorstelling te zien in het gehele land. 

‘REMLA’ is van vrijdag 15 september tot en met 23 december 2023 te zien in heel Nederland. Bezoek REMLA.nl voor meer informatie en kaarten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: