Kennisplatform voor noord holland

Restaurant Renato’s brengt een vleug Italië naar Nederland

Geplaatst op 13 oktober 2022
Restaurant Renato’s brengt een vleug Italië naar Nederland

Authentieke, Roman style pizza’s, huisgemaakte pasta’s en traditionele antipasti: in 2004 bracht restaurant Renato’s een smaakvolle vleug Italië naar de Amsterdamse Pijp. Met een toegankelijke keuken -waar de pure smaken van Italië centraal staan- groeide Renato’s al snel uit tot een culinaire hotspot. Van gezin tot dagjesmens, de snelle hap of uitgebreid diner, wie bij Renato’s aan tafel plaatsneemt, is onderdeel van ‘la grande famiglia Italiana’. Inmiddels is het succesvolle horecaconcept flink gegroeid. Zowel in Amsterdam, de Foodhallen van Den Haag, in Nijmegen en tegenwoordig ook in Bloemendaal aan Zee kan er volop genoten worden van de huisgemaakte, Italiaanse specialiteiten en de familiaire sfeer.

Met de nieuwste locatie in Bloemendaal aan Zee vond Renato’s een plek die al lang op het verlanglijstje stond. Naast intiem dineren met uitzicht op zee, is er ook ruimte voor grote familiediners, bruiloften en events. Tel daar een comfortabel nachtje slapen in het inpandige Poort Beach Appartements bij op, en je hebt het perfecte recept voor vakantie in eigen land. “Vol trots zijn we begin dit jaar geopend op deze unieke locatie” lichten eigenaren Kim Lakho en Freek Schraa toe. “Gasten in de watten leggen, dat is altijd onze voornaamste drijfveer geweest. Op deze prachtige plek, in combinatie met Poort Beach Boutique Apartments, komt dit allemaal samen. Dankzij de locatie, pal aan de boulevard van Bloemendaal aan Zee, zijn we een mooie uitvalsbasis voor een (familie)vakantie, bruiloft of event aan het strand. In combinatie met Renato’s kunnen we onze gasten op alle vlakken in de watten leggen.”

Deze hoge mate van gastvrijheid, gecombineerd met de kwalitatieve gerechten, is terug te leiden naar de start van het horecabedrijf. Wanneer Kim en Freek het buurtrestaurant Renato’s van de Italiaanse chef Renato Arduini overnemen in de Pijp in Amsterdam, zijn ze beiden net afgestudeerd aan de Hotelschool. Met een diepgewortelde liefde voor de Italiaanse keuken, zag het koppel de overname als de kans om hun passie naar de praktijk te vertalen. Het restaurant bleek zo populair dat twee jaar later uitbreiding in vorm van een osteria een logische stap was. Ook hier bleken de huisgemaakte gerechten, hoogwaardige producten en de familiare ambiance een schot in de roos. Het duurde dan ook niet lang tot de osteria verhuisde naar een grotere locatie in Amsterdam.

De ruimte die in het oorspronkelijke restaurant vrijkwam, werd het kloppende hart van Renato’s: el Laboratorio. Hier werd de productiekeuken van Renato’s gevestigd, waar de chef en pizzaioli hun creativiteit loslaten op het creëren van nieuwe recepten. Ook het pizzadeeg, room- en sorbetijs en pasta worden hier dagvers bereid. Inmiddels is er nog een el Laboratorio in een grotere locatie in de Amsterdamse Houthavens geopend. Tegenwoordig is Renato’s niet meer weg te denken uit de harten van de fijnproevers. Want wat de aanleiding ook is om één van de restaurants van Renato’s te bezoeken, aan tafel met heerlijk eten en een goed glas wijn wordt alles nóg iets beter.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: