Kennisplatform voor noord holland

Riwal en Skoon – De oplossing voor schone elektrische machines op de emissieloze bouwplaats

Geplaatst op 16 januari 2023
Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en Skoon, de online marktplaats voor schone en mobiele energie zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van schone mobiele energie op locatie.

Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, en Skoon, de online marktplaats voor schone en mobiele energie zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van schone mobiele energie op locatie.

Op een bouwplaats is vaak onvoldoende (kracht)stroom aanwezig om alle elektrische machines op te laden en optimaal in te zetten. De enorme groei in duurzaam elektrisch materieel maakt deze uitdaging nog groter. Voor Riwal en Skoon de perfecte basis voor een samenwerking.

Elektrische machines brengen een aantal uitdagingen met zich mee. De bouwplaatsen waarop de hoogwerkers worden ingezet, liggen vaak ver weg van de nodige netwerkaansluitingen, waardoor het niet mogelijk is om de ingebouwde batterijen op te laden. Daarbij is het ook vaak het geval dat hoogwerkers de eerste machines zijn op een bouwproject, dan is er dus nog geen verdere infrastructuur beschikbaar. Voor projecten waar de infrastructuur wel beschikbaar is, veroorzaakt het opladen van veel machines tegelijk een overbelasting voor het elektriciteitsnet.

Skoon biedt uitkomst door een mobiele energie-oplossing op maat op locatie te leveren. Denk hierbij aan accu-aanhangers (tot maar liefst 150 kWh/ 90 kVA voor aanhanger formaat systemen), optioneel met ingebouwde zonnepanelen en back-up generatoren. Alle geleverde accu’s zijn waar mogelijk opgeladen met groene stroom en hebben dus zo goed als geen CO2 en stikstof uitstoot.

Naast deze duurzame voordelen, zorgen deze hernieuwbaar aangedreven energie systemen er voor dat diesel machines steeds minder nodig zijn. Door de huidige geopolitieke veranderingen wordt diesel in rap tempo duurder, dit zorgt ervoor dat elektrische machines niet alleen duurzamer en gezonder zijn maar vaak ook nog eens goedkoper.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: