Kennisplatform voor noord holland

RVJ Cargo Inspections: A watchful eye

Geplaatst op 18 maart 2021
A watchful eye

Waar controles voor veel bedrijven het sluitstuk zijn van hun dienstverlening, is het voor het Amsterdamse RVJ Cargo Inspections B.V. hun kernactiviteit. En dat niet alleen. “We controleren niet zuiver om het controleren. Wij willen bovenal dat bedrijven die agrarische grondstoffen verwerken of erin handelen kunnen vertrouwen op de absolute veiligheid van hun producten.”

Flexibiliteit en vakkundigheid. Dat zijn misschien wel de meest rake typeringen voor RVJ Cargo Inspections. Al schudt Albert Wesenhagen zo nog acht kwaliteiten uit zijn mouw, waaronder veiligheid, integriteit en betrouwbaarheid en – misschien wel de meest opmerkelijke – bescheidenheid. “Op de mondiale markt van verwerking en handel in grondstoffen zoals maïs, sojabonen, cacao en de diverse bijproducten voor voedingsmiddelen voor mens en dier zijn wij een beetje een vreemde eend in de bijt. Dat zit hem met name in onze hands on-organisatie. Onze gecertificeerde controleurs in het veld dragen veel verantwoordelijkheid en kunnen vaak direct zelf beslissen en in actie komen. Daar zit geen vertragende managementlaag tussen.” En dat valt op.

In de drie jaar dat het bedrijf bestaat werken ze al voor klanten over de hele wereld en zijn ze inmiddels gegroeid naar acht vaste medewerkers. Die controleren onder meer het gewicht van de lading, bemonsteren de kwaliteit en begeleiden het volledige laad- en losproces. Ook gaan ze vooraf na of de opslagsilo’s of barges voldoen aan de hygiëne- en veiligheidseisen. “Net waar de klant op dat moment behoefte aan heeft.”

Knowhow delen

Kennis is goud waard, snel en flexibel kunnen opereren komt daar direct achteraan. Natuurlijk beschikt RVJ Cargo Inspections over de nodige internationale certificeringen – ISO 9001:2015, FOSFA, GAFTA en FCC – en dat zegt zeker wat over de deskundigheid van het team. “Toch is de meeste kennis het beste op te doen in de praktijk; ervaring telt zwaar mee. Die dagelijkse knowhow en nieuwe ervaringen delen we wekelijks met het hele team in een Toolbox-overleg.” Wesenhagen is verantwoordelijk voor Sales en Trainingen bij RVJ Cargo Inspections en super gedreven als het om zijn vak en met name het aspect deskundigheid gaat. “Accurate kennis van grondstoffen, van veiligheid en contracten: je moet het gewoon allemaal weten.” De lat ligt hoog, wil hij maar zeggen.  RVJ Cargo Inspections “zegt wat ze doet en doet wat ze zegt”, 24/7, zowel voor multinationals zoals Bunge en CMC, als voor kleine en middelgrote marktpartijen. RVJ-CI heeft de ambitie om gecontroleerd (internationaal) verder te groeien met continue focus op de kernwaarden en -kwaliteiten.

Inzicht met nieuwe app

No nonsens én innovatief – ook dat typeert de organisatie. “We gaan niet alleen uit van onze eigen kracht, we leggen ook nadrukkelijk de koppeling met de vraag uit de markt. Daarom hebben we bijvoorbeeld een app in ontwikkeling, waarop klanten real time kunnen zien wat de status is van het laad- en losproces. Dat scheelt veel heen-en-weer bellen en mailen. Hiermee kan de opdrachtgever, als hij weet hoe de inspectie ter plekke vordert, meer accuraat te werk gaan en daarmee ook zíjn afnemers nog beter bedienen”, vertelt Pieter-Paul Verhorst, algemeen directeur van RVJ Cargo Inspections. De app wordt nu getest en waarschijnlijk dit voorjaar verder uitgerold.

De dienstverlening van RVJ Cargo Inspections is tamelijk breed. Ze begeleiden bij laden en lossen, grijpen proactief in bij veiligheidsissues en beperken hierdoor productverlies bij lossing. “Al met al kijken wij met ons werk niet alleen naar details, maar willen we juist het grote plaatje van voedselveiligheid en grondstoffentransport ondersteunen en monitoren. Voor onze relaties is die brede blik de sleutel tot hun succes en daar dragen wij graag aan bij.”

Meer info: www.rvj-ci.com

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: