Kennisplatform voor noord holland

Samenwerking arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en Albert Heijn

Geplaatst op 24 januari 2020
Samenwerking arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam en Albert Heijn

In de Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam, waar de meeste participanten met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst zijn bij Albert Heijn, is vandaag een overeenkomst ondertekend waardoor aan het werk gaan voor deze doelgroep eenvoudiger wordt. Wethouder Werk en Inkomen Marijn Van Ballegooijen van de gemeente Amstelveen tekende namens de arbeidsmarktregio en Simone Jansen namens Albert Heijn. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst op het Werkplein in Amstelveen.

In Nederland wil Albert Heijn 2025 mensen uit deze doelgroep aan het werk hebben geholpen in 2025. In de Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam zijn nu al 208 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. En elk jaar komen daar tientallen vacatures bij. De eerste krachten zijn al gestart. De gemeenten in de regio geven subsidie en zorgen voor passende begeleiding in de vorm van een jobcoach. De gemeenten bieden ook de mogelijkheid dat Albert Heijn met interne jobcoaches werkt. Uniek aan deze overeenkomst is dat er nu voor de regio Groot-Amsterdam één procedure is voor alle aangesloten gemeenten. Hierdoor kunnen werkzoekenden eenvoudiger aan het werk geholpen worden en is de financiële afhandeling overal hetzelfde.

De gemeenten in Groot-Amsterdam en Albert Heijn willen met deze samenwerking ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun kracht zetten en hen in staat stellen meer uit zichzelf te halen en prikkelen om te werken. Dit helpt hen om de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.

Wethouder Van Ballegooijen geeft namens de gemeenten arbeidsregio Groot-Amsterdam aan: “Werk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt is voor onze regio topprioriteit. Door het gemeentelijke proces te stroomlijnen maken we het voor werkgevers makkelijker om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. We zijn heel trots op deze overeenkomst met Albert Heijn en danken hen voor hun inzet voor deze doelgroep.”

“Door uniforme afspraken vast te leggen is het voor ons eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Daarbij richten we ons vooral op wat de medewerker wél kan,” aldus Simone Jansen, Projectmanager Participatie bij Albert Heijn. De Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. In een arbeidsmarktregio maken gemeenten en UWV afspraken over onder andere het registreren van vacatures en werkzoekenden en stroomlijnen van de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: