Kennisplatform voor noord holland

SchoneVloeren.nl: ‘We maken niet schoon, we onderhouden en reinigen de vloer professioneel’

Geplaatst op 2 januari 2024
We maken niet schoon, we onderhouden en reinigen de vloer professioneel

In 2019 nam Edward Tiemeijer SchoneVloeren.nl over. Het bedrijf is al dertig jaar een begrip in Noord-Holland en daarbuiten. Vanuit het kantoor/magazijn in Uitgeest doet Edward wat hij het allerliefst doet; klanten adviseren en ontzorgen om uiteindelijk de opdracht naar tevredenheid uit te voeren.

“Toen ik het bedrijf overnam, bleven het personeel en de klanten”, vertelt Edward. “Na vele jaren werken in loondienst op managementniveau bij onder andere beursgenoteerde organisaties kwam deze overnamekans voorbij. Mijn kennis en ervaring op het gebied van organisatie, structuur, financiën en administratie zouden me goed van pas komen, ik moest alleen ‘nog even’ alles over het onderhoud van vloeren leren. In rap tempo deed ik alle mogelijke kennis op en al snel voelde ik me als een vis in het water in het bedrijf. De zaken gaan goed en ik zie nog steeds heel veel groeipotentie.”

SchoneVloeren.nl werkt voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. “Anders dan de naam doet vermoeden, maken we vloeren niet schoon maar we onderhouden ze”, vertelt Edward. “Waar schoonmaakbedrijven een paar keer per week dezelfde locatie schoonmaken, komen wij eens per jaar. We doen de diepere reiniging en brengen waar nodig beschermlagen aan. Ons klantportfolio is heel divers. We werken in opdracht van de grote landelijk opererende schoonmaakbedrijven en hebben ook onze eigen klanten. Zo onderhouden we de vloeren van luxe hotels, scholen, bedrijfspanden maar doen ook parkeergarages. En laatst mochten we zelfs het marmer reinigen op een superjacht van tegen de 180 miljoen US-dollar. Dat was wel even kicken zeg. Geen vloertype is ons onbekend en ieder type kent zijn eigen onderhoudsroutine en -materiaal.”

Klanten weten SchoneVloeren.nl goed te vinden. “Ik denk dat dit komt omdat we een laagdrempelig bedrijf zijn met hele korte en snelle lijnen. We zijn flexibel en hebben inmiddels een vaste club onderaannemers waar we op kunnen rekenen. Ook hebben we een serieuze groep scholieren en studenten die ons helpt met het onderhoud van vloeren in scholen. De schoolvakanties zijn de perfecte tijden voor dat onderhoud en voor die jongeren de perfecte tijd om wat bij te verdienen. Bij kinderdagverblijven moeten we uitwijken naar de weekenden, net als bij sommige kantoren. Als er overdag geen mogelijkheid is om de ruimte leeg te maken, dan ga ik samen met de klant op zoek naar de optimale oplossing voor ons beide.”

Na ruim vier jaar ondernemen heeft Edward nog altijd het gevoel dat hij aan het begin staat van een mooie reis. “De afgelopen vier jaar hebben we de omzet ruim verdubbeld en ik zie nog ontzettend veel kansen en ruimte voor groei. Het onderhoud van vloeren is vaak een ondergeschoven kindje, het kost veel geld maar goed onderhoud kan juist heel duurzaam zijn. Hierover denk ik heel graag mee met onze klanten. Als een vloer echt aan vervanging toe is, kunnen wij klanten adviseren over een nieuwe vloer en het onderhoud dat daarbij komt kijken. Scholen die zowel binnen als buiten een zandbak hebben geef ik graag tips om de vloer te beschermen tegen dat meegelopen zand. Voor bedrijven weten we welke wieltjes je het beste onder bureaustoelen kunt plaatsen om de vloer te beschermen. En ook over duurzame, groene onderhoudsproducten kunnen we hen informeren. We willen een partner worden en meedenken met de klant. Wij hebben de kennis en kunnen hen ontzorgen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: