Kennisplatform voor noord holland

Secrid wint werkgeversprijs

Geplaatst op 19 oktober 2021
Secrid wint werkgeversprijs

‘Een betere wereld begin in je broekzak’. Het is de slogan van het Nederlandse bedrijf Secrid dat wallets produceert en in 70 landen verkoopt. De wallets zijn de hedendaagse portemonnees met een veersysteem en met aluminium behuizing voor de veiligheid. Dit Secrid heeft de Participatieprijs werkgevers van de regio Zuid-Kennemerland gewonnen.

Secrid is volgens de vakjury een heel duurzaam en sociaal bedrijf. Het bedrijf besteedt de productie uit binnen Nederland aan drie regionale, sociale ondernemingen, waaronder Paswerk in Cruquius. Daarmee zijn 120 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan continue werk geholpen.

De Secrid producten zijn daarmee ‘Made in Holland’, terwijl uitbesteding in lage-lonen-landen ook had gekund. Opvallend vindt de jury dat de 50 Paswerk medewerkers op alle mogelijke manieren worden ondersteund bij het aanpassen van het assemblageproces aan de fysieke mogelijkheden.

Secrid stimuleert bovendien haar 50 businesspartners om mee te doen aan sociale werkgelegenheid en duurzaamheid in hun bedrijfsprocessen. De regionale werkgeversprijs is een erkenning van een modern en sociaal hrm-beleid van Secrid. De vakjury gelooft in het bedrijf en zij ambassadeurskracht naar andere, ook landelijke bedrijven.

De andere twee finalisten bij de wedstrijd waren Kersten Hulpmiddelen en NS Treinmodernisering Haarlem, volgens de jury eveneens sociale topbedrijven. De Participatieprijs werkgevers is voor de derde maal uitgereikt. www.participatieprijswerkgevers.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: