Kennisplatform voor noord holland

Seeders benoemt Phil Kropp als chairman voor snelle acceleratie

Geplaatst op 14 mei 2021
Seeders benoemt Phil Kropp als chairman voor snelle acceleratie

Online marketing agency Seeders, met een vestiging in onder andere Amsterdam, benoemt Phil Kropp als chairman. De ondernemer, onder andere medeoprichter van het Amsterdamse bedrijf OrangeTrail, startte per 1 mei in deze rol. Seeders heeft hiermee een autoriteit op het gebied van ondernemerschap en bedrijfsinnovatie in huis gehaald. Kropp zal aantreden als non-executive chairman en zal het snel groeiende bedrijf in de toekomst met zijn deskundigheid helpen nog verder uit te breiden. 

Kropp begon zijn loopbaan in het Verenigd Koninkrijk in de marketingwereld, maar ging al snel verder in de management consultancy. Na een aantal jaren een afdeling van KPMG te hebben geleid, startte Kropp zijn eigen bedrijf, Bright92, waar hij zich vooral bezighield met het begeleiden van starters en scale-ups en het bedenken van innovatieprogramma’s voor grotere bedrijven. Na 12 jaar kwam Kropp naar Nederland om voor de Innovation Factory te gaan werken, om vervolgens medeoprichter van OrangeTrail te worden. Ook hier was het weer zijn taak om bedrijven te helpen groeien en zich te ontwikkelen op technologisch gebied. Sindsdien heeft Kropp gewerkt met grote namen zoals IKEA, Heineken, Coca-Cola, ING, KLM en Facebook.

Sneltreinvaart

Seeders is gespecialiseerd in search engine marketing (SEO, SEA, linkbuilding) en heeft de afgelopen jaren met nieuwe vestigingen in Duitsland en België een behoorlijke groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft hierdoor, naast een aanzienlijke groei in het personeels- en klantenbestand, ook met meerdere nieuwe vestigingen weten uit te breiden. Zo zit het van origine Zwolse bedrijf nu ook in Amsterdam, Antwerpen en Düsseldorf. Doordat het bedrijf in sneltreinvaart aan het groeien is vond Dennis Akkerman, eigenaar van Seeders, het tijd voor de deskundige inbreng van Kropp. “Phil gaat helpen om onze vestigingen onderling te integreren, maar ook met het versnellen van onze internationale uitrol,” aldus Akkerman. 

Blik op de toekomst

Akkerman wil de komende maanden werken aan verdere internationale uitrol. Het bedrijf mikt op zeker drie nieuwe buitenlandse vestigingen in de komende 12 maanden. Het internationaal gaan van een bedrijf brengt het nemen van meer en grotere beslissingen met zich mee. Hier komt Kropp dan ook in beeld; hij zal Seeders adviseren bij het maken van de juiste zakelijke besluiten en zal aansturing geven op het gebied van communicatie en samenwerking binnen de verschillende vestigingen, maar ook tussen deze vestigingen onderling. Kropp ziet veel kansen voor het bedrijf. “Mijn voornaamste rol zal zijn om Seeders te helpen groeien en vooruitgang te boeken. Dit zal ik doen door als onafhankelijk klankbord te fungeren en het bedrijf te stimuleren om grote beslissingen te nemen en ze daarin te steunen en te adviseren,” aldus Kropp. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: