Kennisplatform voor noord holland

SIXT share: elektrische carsharing in Amsterdam, Rotterdam & Den Haag

Geplaatst op 25 september 2020
SIXT share: elektrische carsharing in Amsterdam, Rotterdam & Den Haag

SIXT staat bekend om zijn klassieke autoverhuurdiensten; je huurt een auto online of via de app, je begeeft je naar de balie, ontvangt de autosleutels, stapt je auto in en je rijdt weg. Sinds juni 2020 heeft het autoverhuurbedrijf een snellere en eenvoudigere manier van autohuren geïntroduceerd: SIXT share.

Wat is SIXT share?

SIXT share is een freefloating carsharing service die de gebruiker in staat stelt om overal in de stad een auto op te pikken en af te zetten. Het is de eerste carsharing service in Nederland die het mogelijk maakt om zowel in Rotterdam als Amsterdam en Den Haag auto’s op te pikken en zelfs te gebruiken om van de ene stad naar de andere te rijden.

Hoe werkt het?

Met deze nieuwe manier van mobiliteit is er als het ware op de hoek van iedere straat een auto beschikbaar, waar je ook bent. Door gebruik te maken van één eenvoudige app, krijg je toegang tot een grote keuze aan elektrische auto’s. Je bepaalt zelf hoe lang je de auto gebruikt en waar je de auto binnen het servicegebied van de drie grote steden – of algemene SIXT-vestigingen – weer aflevert. Bij het boeken van een auto via de app, hoef je alleen maar aan te geven of je de auto per minuut, per uur of per dag wilt boeken. Je hebt de keuze uit verschillende uur- en dagpakketten; het is maar net wat je nodig acht.

Elektrisch rijden

Wat vooral erg opmerkelijk is aan het wagenpark, is dat alle auto’s 100% elektrisch zijn. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan elektrische auto’s, van de kleine wendbare Seat Citigo tot de grotere en luxere Jaguar I-Pace! In het huidige klimaat is dit een slimme oplossing om de uitstoot door benzinemotoren te verminderen. SIXT werkt samen met verschillende oplaadstationspartners, zodat gebruikers de auto tijdens of aan het einde van de rit gemakkelijk de auto’s kunnen opladen. Voor het opladen krijgt de gebruiker ook extra rijminuten gekrediteerd.

De toekomst van de mobiliteit is nu! Ga naar www.sixt.nl/share en kom meer te weten over carsharing. Download ook de SIXT-app voor iOS en Android.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: