Kennisplatform voor noord holland

Skagaventure

Geplaatst op 26 oktober 2020

Max Verstappen die als eerste Nederlander een formule 1 race weet te winnen heeft de kartsport een enorme boost gegeven , hoe mooi om ook in Noord- Holland hier weer iedereen te kunnen laten genieten van deze leuke en sportieve bezigheid. Deze gedachte is het startpunt geweest van de realisatie van het family entertainment center Skagaventure in Schagen.

Het project is een initiatief van Bart Bos, geholpen door zijn compagnon Justin Beers hebben zij in de jaren 2016 en 2017 vele parken en centra bezocht in Nederland en ook het buitenland, al deze indrukken werden uiteindelijk verwerkt in een plan wat in het centrum te doen moest zijn zodra het gebouwd en geopend kon worden. “Vooral ook gezien hoe we het niet wilden gaan doen, de focus ligt namelijk enorm op de actieve bezoeker, maar de begeleiders of meegaande ouders worden op veel plaatsen vergeten constateerden wij “. Skagaventure moet vooral een plek worden waar iedereen zich prettig voelt, de kwaliteit en uitstraling in het restaurant is hier de ultieme uitwerking van, in de sportieve ruimtes is het aangenaam koel om actief te zijn en in het restaurant is het aangenaam en gezellig om te eten en te drinken tussen de activiteiten door.

De bouwfase heeft geleid tot prachtige samenwerkingen op lokaal niveau , alle buren om het centrum heen hebben een bijdrage kunnen leveren aan het centrum , de hoofdaannemer , de installateur, elektricien etc, allemaal Schagense bedrijven. “dit schept een band, als er nu ook iets is zijn de lijnen kort en natuurlijk is het ook voor hen en hun families en of bedrijven een mooie plek om gezelligheid en actie te ervaren. “

De karts zijn elektrisch en milieuvriendelijk , maar doen niets onder voor verbrandingsmotoren, de beleving van snelheid en racen is groot zo laag bij de vloer, “ Ook voor de medewerkers is het van belang dat ze in een schone en veilige omgeving de gasten kunnen begeleiden en instrueren over het rijden en racen met en tegen elkaar.“ Naast de kartbaan is er een groot trampolinepark , lasergame arena, Virtual Reality kamer en een gezellig poolcafe aanwezig in het Centrum. “ De doelgroep is van 4 tot 94 jaar zeggen we gekscherend “ refererend naar de jongste en oudste karter tot nu toe. Voor de toekomst zijn er nog genoeg plannen om verder uit te breiden in aanbod, voor nu is het vooral een vaste waarde worden in het aanbod van entertainment in Noord Holland en iedereen een leuke en veilige beleving bezorgen in deze roerige tijden.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: