Kennisplatform voor noord holland

Snoeiwerkzaamheden De Brink in Laren gestart

Geplaatst op 18 januari 2021
Snoeiwerkzaamheden Brink gestart

Maandag 18 januari is gestart met het snoeien van bomen op en rond de Brink in gemeente Laren. Het snoeien van bomen is nodig om deze veilig en gezond te houden. De werkzaamheden duren ongeveer één week. Wethouder Ton Stam nam vanochtend een kijkje bij het werk.

“Nu de plannen voor de Brink de komende jaren zijn stopgezet, is het wel de hoogste tijd voor het nodige onderhoud aan de bomen”, aldus wethouder Ton Stam. “Het onderhouden van bomen is belangrijk om de bomen gezond en in vorm te houden. Ook moeten gevaarlijke takken verwijderd worden zodat het veilig blijft voor passanten. Eén eikenboom moet helaas gekapt worden, omdat die boom is afgestorven. Gelukkig wonen er niet langer een tante en een oom in.”

Quercus

Het werk wordt uitgevoerd door Quercus – een erkende boomverzorger – in opdracht van groenaannemer SIGHT.  Verkeersregelaars leiden weggebruikers langs het werk. De woningen en winkels aan de Brink blijven bereikbaar. Als alles volgens plan verloopt is het werk uiterlijk vrijdag 22 januari afgerond.

Coverfoto: Wethouder Ton Stam op bezoek bij het onderhoud op de Brink, bron: Studio Kasterans / Ben den Ouden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: