Kennisplatform voor noord holland

SociBike reikt aan vijf medewerkers mbo-verklaring uit

Geplaatst op 11 januari 2023
SociBike reikt aan vijf medewerkers mbo-verklaring uit

Tijdens een officieel moment in de kantine bij SociBike werd aan vijf medewerkers hun mbo-verklaring overhandigd. Jobcoach Rob Kooiman van SociBike had de eer om de verklaringen uit te reiken aan Piotr, Hüseyin, Yonas, Mohammad en Malcolm.

Deze prestatie werd behaald in het kader van de Derde Leerweg, waarbij de deelnemers zich specialiseerden als assistent mobiliteitsbranche. Met begeleiding van praktijkopleider Thijs Schouten van SociBike en Dirk Olsthoorn van ORGB-opleidingen hebben alle deelnemers intensief gewerkt en met succes de proeve van bekwaamheid afgelegd. Thijs vertelt: “Tijdens de proeve van bekwaamheid hebben de medewerkers aan vijf onderdelen van de SociBike bakfiets gewerkt: het in elkaar zetten van het voorframe en het achterframe, het koppelen van de frames, het spaken van de wielen en het controleren van de bakfiets. Dit lukte probleemloos bij alle deelnemers”.

Thijs en Dirk hebben de medewerkers begeleid gedurende het opleidingstraject, waardoor ze de benodigde kennis en ervaring hebben opgedaan om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Het hele leerproces is vastgelegd in een korte film.

Officieel erkende verklaring

Rob: “De uitgereikte mbo-verklaringen zijn officieel erkend en worden ondersteund door een cijferlijst, die de prestaties van de deelnemers tijdens hun opleiding weerspiegelt. Deze verklaringen dienen als een waardevol bewijs van de professionele vaardigheden en competenties die de medewerkers hebben verworven in het vakgebied van assistent mobiliteitsbranche.

SociBike

SociBike levert hoogwaardige elektrische bakfietsen, met de bijzondere eigenschap dat ze worden geassembleerd door getalenteerde mensen met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt. Door te kiezen voor een SociBike bakfiets, kiezen klanten niet alleen voor duurzame mobiliteit, maar dragen ze ook bij aan een inclusieve samenleving.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: