Kennisplatform voor noord holland

Specialist in creatieve en snelle actie

Geplaatst op 21 oktober 2020

Ook bij een grote verbouwing tellen de details uiteindelijk het zwaarst. Jaren ervaring én een creatieve blik maken dan het verschil. Korte lijnen en helder communiceren maken het af. “Wij kennen West-Friesland en West-Friezen kennen ons.”

Altijd vrijwel direct een oplossing kunnen bedenken voor een onverwacht bouwkundig of constructief probleem, dat zegt iets over je creativiteit. En over je vakmanschap. Bouwbedrijf Hoorn 80 is al veertig jaar lang een vertrouwd gezicht in Hoorn en omgeving bij ondernemers, winkeliers en particulieren die een verbouwing of renovatie laten doen.

De laatste jaren doet Hoorn 80 ook aan schadeherstel – een logische uitbreiding van hun expertise. “Want of het nou gaat om een aanbouw bij een woning, een complete renovatie van een restaurant of het herstel van een ingestorte muur: creativiteit én vakkennis zijn absoluut cruciaal”, vertelt directeur Henry Veld. De acht medewerkers zijn flexibel en praktisch ingesteld. “Doordat ze zich continu bijscholen zijn ze in 99 procent van de gevallen zelf in staat om een oplossing te bedenken. En voor die ene keer dat ze het even niet weten, hebben ze altijd wel een collega om op terug te vallen.”

Bij verbouwingen en regulier onderhoud zien ondernemers en particulieren altijd een vast gezicht van Bouwbedrijf Hoorn 80 dat meedenkt en oplossingen aandraagt. “We werken ook in opdracht van architecten uit de regio – van die korte lijnen profiteren onze opdrachtgevers.” Henry Veld is met recht trots op zijn mensen én op zijn bedrijf. Veertig jaar terug bouwde hij vanuit het faillissement van zijn toenmalige werkgever met twee collega’s een goedlopend bouwbedrijf op. Die collega’s zijn inmiddels met pensioen; begin dit jaar trad zoon Ronald toe tot de directie.

Typisch Hoorn 80

Wat de timmerlieden van Bouwbedrijf Hoorn 80 kenmerkt is hun open manier van communiceren. “Een absolute must, vinden wij. Bij elk bouwproject is het van belang om de verwachtingen vooraf helemaal helder te hebben. Zeker bij renovaties en verbouwingen kun je nogal eens voor verrassingen komen te staan. Dan wil je door kunnen gaan, en moet je dus het gesprek aan kunnen gaan met de opdrachtgever en duidelijk kunnen aangeven wat de mogelijkheden en consequenties zijn”, zegt Ronald Veld. Dat soepele communiceren geldt ook voor de loodgieters, schilders, tegelzetters en stukadoors waar het bedrijf vaak al jaren mee samenwerkt. “Ons netwerk in de regio is goud waard.”

“Sinds een aantal jaar zijn we partner van Achmea voor schadeherstel, samen met nog zo’n vijftig bedrijven in Nederland. Maandelijks is er een prestatietoets – wij eindigen steevast in de top-5. Voor schadeherstel zijn we 24/7 beschikbaar. We reageren altijd binnen twee uur op een schademelding”, legt Henry Veld uit.

Geen feestje

Bouwbedrijf Hoorn 80 bestaat dit jaar veertig jaar. Niet iets wat ze ongemerkt voorbij hadden willen laten gaan. “Maar ja, corona. Geen feest dus dit jaar, maar wel zodra het weer kan. Ondertussen werken we gewoon door met ons hele team.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: