Kennisplatform voor noord holland

Specker Self Storage & Transport scoort op flexibel en persoonlijk

Geplaatst op 26 oktober 2020

Zoek de verschillen – dat lijkt het zakelijke credo van Ruud Specker. Met zijn twee bedrijven combineert hij twee uitersten: opslag enerzijds en transport anderzijds, en daarmee valt hij op. Een paar jaar terug werd hij uitgeroepen tot ondernemer van het jaar, juist omdat hij de twee vakgebieden goed weet te combineren. “Ik zit niet graag stil.”

Al ruim twintig jaar bestuurt Specker zijn eigen kiepwagen met autolaadkraan en stuurbare achteras: Specker Transport. Hij wordt ingehuurd door gemeentes, bedrijven, bouwondernemingen, hoveniers en particulieren in de hele regio. “Soms zijn die opdrachten last-minute, vaak ook voor langere periodes. Ik ben flexibel en kan snel schakelen – een groot voordeel in deze branche.”

Van het een komt het ander, zeker als het aan Specker ligt. Hij breidde zijn laad- en loswerk uit met de levering en verkoop van zand. Klanten kunnen dit zand op afspraak afhalen. Ook schafte hij meer materieel aan, zoals een shovel, aanhangwagen en trilplaten. “Zo heb ik een heel compleet aanbod voor de kleine ondernemer en de zaterdagse klusser.”

Opslagboxen

Zes jaar terug startte Specker zijn tweede bedrijf: Specker Self Storage. Zoek de verschillen, inderdaad. “Aan beveiligde opslag ontstond bij bedrijven in West-Friesland steeds meer behoefte. Denk aan webshops en winkels die een voorraad willen aanhouden, bedrijven met tijdelijk ruimtegebrek door verhuizing, ondernemers die uit hun jasje groeien of particulieren die willen verbouwen: ons klantenbestand is zeer gevarieerd.” In Grootebroek verhuurt Specker inmiddels 220 boxen – in 2021 worden dat er 250. “Alles 24/7 beveiligd met continue camerabewaking. Want wat we opslaan heeft meestal een hoge emotionele waarde. Huurders krijgen een badge en kunnen daarmee wanneer ze maar willen het pand in naar hun box. Binnen is een grote goederenlift en staan ook diverse steekwagens en transportkarren klaar voor gebruik. Wie dat wil, kan tot twee keer per jaar kosteloos gebruikmaken van een aanhanger.” Zie daar het transporthart van Specker.

De inrichting is gemaakt uit speciaal voor opslaginrichtingen ontwikkelde materialen. Het ziet er strak uit: brede gangen, ruime rolluiken en stevig slotenwerk. “De boxen hebben geen dichte plafonds maar smalle openingen zodat de lucht overal goed kan circuleren – een belangrijk criterium voor een goede opslagruimte. Muf wordt het hier nooit. Bovendien komt de temperatuur binnen nooit onder de 11 graden – ook dat draagt bij aan een optimaal opslagklimaat”, vertelt Specker.

Postbussen

Specker biedt boxen van verschillende grootte, variërend van één kubieke meter tot vijftien vierkante meter. Hè, een platte opslag? “Nee hoor, de boxen zijn allemaal zo’n drie meter hoog. Vierkante meter doen we puur voor het gemak: mensen rekenen vaak niet in kubieke meters en dan is dit duidelijker. Alleen onze kleinste boxen zijn echt één kubieke meter.” Nieuwe service van Specker zijn de postbussen: speciaal voor de zakelijke klanten. “Die staan binnen en zijn dus op dezelfde manier beveiligd als de boxen. Wel zo makkelijk als je je bedrijf vanuit huis runt – zo houd je je zakelijke en privépost mooi gescheiden.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: