Kennisplatform voor noord holland

Staan introduceert nieuwe IT-specialist Standit

Geplaatst op 4 maart 2021
Staan introduceert nieuwe IT-specialist Standit

Met Standit lanceert Staan een nieuw label, gespecialiseerd in IT-vraagstukken. IT, Data en onder meer Business Intelligence spelen nu al een grote rol bij het bepalen van succes van organisaties. Die rol zal in de toekomst alleen nog maar groter worden. De scheidslijn tussen finance en IT vervaagt daarbij steeds meer. Staan speelt in op die ontwikkeling en verwacht klanten met het nieuwe label Standit nog beter te kunnen bedienen.

Standit is een zusterbedrijf van Staan en gaat organisaties helpen bij het vinden van de juiste specialisten bij belangrijke IT-gerelateerde vraagstukken. Van oorsprong is Staan een specialist binnen finance & control en een gewaardeerde partner voor interim finance & recruitment. De ervaring leert dat IT-vraagstukken bij organisaties steeds vaker finance gerelateerd zijn. Ook Data, Data Governance en Business Intelligence (BI) schurken steeds vaker tegen het finance vlak aan of zijn daarmee verweven. Dergelijke projecten vragen om specialisten, die niet alleen uitblinken in kennis en kunde, maar ook perfect bij de organisatie passen. Standit werkt voor de top organisaties in IT en kent de bedrijven en hun cultuur. Zo zorgt Standit voor de perfecte match.

Groeiende vraag naar IT-specialisten

Staan is opgericht in 2007 en werkt sindsdien voor de top 500 organisaties in Nederland en buitenland. Denk daarbij aan partijen als KLM, Heineken, Philips, AkzoNobel en Netflix. Bij hen en andere organisaties ziet Staan een toenemende vraag op het gebied van IT-(Project)management, waarbij opvalt dat IT en Finance steeds meer naar elkaar toeschuiven. Als gevolg daarvan heeft Staan de afgelopen jaren een Performance Management tak, een RPA-tak (robotgestuurde procesautomatisering) en een BI en Data discipline in het leven geroepen. Om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen en daar een dedicated focus op te hebben, brengt Staan nu haar IT-activiteiten onder in een nieuw eigen label: Standit.

Denken vanuit de klant

Standit richt zich inhoudelijk op de klanten en vraagstukken die dicht bij zusterorganisatie Staan liggen. Finance en IT hebben steeds grotere raakvlakken. Dat geldt voor Data, Business Intelligence, Business Applications en ERP systemen, maar ook om het bijbehorende projectmanagement en Governance daaromheen. Standit werkt, zoals men dat bij Staan ook gewend is, vanuit de klant en de uitdagingen die daar leven. Standit zoekt geen klanten bij een kandidaat, maar vindt de juiste professional, die perfect past bij de behoefte van de klant. Staan is een zeer gewaardeerde en toonaangevende dienstverlener op het gebied van Finance & Control. Standit streeft datzelfde niveau na op het gebied van IT, met de nadruk op projecten rond Data, BI, ERP en Management Information Systems.

Dienstverlening vanuit kennis en ervaring

Standit komt onder leiding te staan van Maarten Kadé en Managing Director Danny ‘t Hoen van Staan. Beiden hebben een rijke ervaring als het gaat om Finance in combinatie met IT-vraagstukken. “Sinds mijn start bij EY in 1994 heb ik al een voorliefde voor Finance & Control en IT. En dan vooral hoe Finance en daaraan gerelateerde IT projecten bijdragen aan het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen”, aldus ‘t Hoen. Maarten Kadé gelooft dat de kernwaarden van Staan in positieve zin zullen doorwerken bij het nieuwe label Standit. “Ik ben ervan overtuigd dat je alleen kwaliteit kunt leveren als je de klant goed begrijpt. Ik kom uit een ondernemersgezin waar hetzelfde gold. Niet tevreden zijn met een goede dienstverlening, maar altijd het beste willen leveren voor je klant. Dat zie ik nu terug bij Staan en dat gaat ook gelden voor Standit”, vertelt Kadé. Hij staat met Standit voor een persoonlijke en inhoudelijk sterke aanpak. “Niet 8 profielen over de schutting gooien, maar maatwerk bij iedere opdracht. We gaan onze opdrachtgevers ondersteunen met de juiste professionals, kennisdeling en trainingen waarin de persoon centraal staat”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: