Kennisplatform voor noord holland

Stadshaven Brouwerij opent gigantisch terras aan de Rotterdamse Merwehaven: 6 mei feestelijke opening met diverse acts en muzikaal entertainment

Geplaatst op 2 mei 2022
Stadshaven Brouwerij opent gigantisch terras aan de Rotterdamse Merwehaven 6 mei feestelijke opening met diverse acts en muzikaal entertainment

Met een vers getapt en ijskoud (speciaal)biertje vertoeven op het grootste terras aan de Rotterdamse Merwehaven? Vanaf 6 mei kan je hiervoor terecht op het nieuwe terras van Stadshaven Brouwerij. Het terras van deze ‘fearless brewers’ is zorgvuldig ontworpen en gebouwd en is nu helemaal klaar om gasten te ontvangen. Op 6 mei vindt de officiële opening van dit splinternieuwe terras plaats, met diverse acts en entertainment. Zo treedt de HW Partycrew (Hermes House Band van 2019) op, en zal DJ Bootsy Paul met zijn ‘moving sound machine’ gasten voorzien van de lekkerste funk, disco en soul. Directeur Harm van Deuren vertelt over deze nieuwe Rotterdamse aanwinst: “Het werd tijd om het terras dezelfde allure te geven als de brouwerij en de gastropub. De locatie aan de kade leent zich daar uitstekend voor: het is een verbluffend grote ruimte, en het uitzicht over het water is waanzinnig! De zonsondergangen die we vanaf ons terras zien zijn spectaculair. We hebben met elkaar de handen uit de mouwen gestoken en keihard gewerkt om van dit terras de nieuwe hotspot aan de Rotterdamse Maas te maken. Nu kunnen onze gasten genieten van deze prachtige buitenruimte.”

Het terras van Stadshaven Brouwerij ligt aan de Merwehaven, in het beroemde Rotterdamse Makers District. De bedrijvigheid in de haven zorgt er voor dat er altijd wat te zien is vanaf het terras. Loodsboten meren continu af -en aan en de watertaxi stopt voor de deur. Met een ideale ligging op het zuiden, zijn gasten de hele dag voorzien van zonneschijn. Het terras beslaat een kolossale 750 vierkante meters en heeft plek voor 300 gasten. De grote, centrale buitenbar voorziet de gast van in-house gebrouwen (speciaal)bieren. Er is een uitgebreide kaart voor iedere smaak, of je nu komt voor een lunch, snelle hap of om lang te tafelen, veganistisch eet of gaat voor een steak van de houtskoolgrill. Tevens kan je op het terras met je vriendengroep kennismaken met de uit Amerika overgewaaide cornhole game, een soort jeu de boule zonder zand.

Entertainment, muziek en (speciaal)bier

Het middag -en avondprogramma van de terrasopening van Stadshaven Brouwerij op 6 mei is goed gevuld. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur worden gasten verwelkomd met een (speciaal)bier van het huis en draait DJ Bootsy Paul de eerste drie uur de lekkerste funk, disco en soul. Dit uiteraard met zijn welbekende ‘moving sound machine’. DJ Bootsy Paul is bekend als huis-DJ van Feyenoord, maar ook van de ‘Wednesday Night Skate’ en draaide zelfs bij Prince in het voorprogramma. Gedurende de avond zullen verschillende andere dj’s en street performers met spannende acts de revue passeren. De afsluiter van de avond is de HW Partycrew: De Hermes House Band van 2019.

Stadshaven Brouwerij

De Stadshaven Brouwerij is een nieuwe, gewaagde craftbierbrouwerij van een omvang die slechts enkele brouwerijen in Nederland kunnen evenaren: per jaar wordt er 2 miljoen liter bier gebrouwen en afgevuld op fles, blik of fust. Hiermee is de Stadshaven Brouwerij de op één na grootste craftbierbrouwerij van Nederland. Gesitueerd in de Merwe-Vierhavens (M4H), dat volop wordt herontwikkeld, zoekt de Stadshaven Brouwerij continu naar nieuwe manieren om bij te dragen aan leefbaarheid, circulariteit, duurzaamheid en de sociale dynamiek van het gebied. Denk hierbij aan warmteterugwinning bij het brouwproces, hergebruik van afvalwater, zonnepanelen, benutten van accu’s van afgedankte scooters en het leveren van bostel (restproduct van het brouwproces) voor koeien van de nabije drijvende boerderij. De (speciaal)bieren zijn geïnspireerd op de locatie van de Stadshaven Brouwerij; de brouwerij bevindt zich namelijk in een 100 jaar oude (volledig gerestaureerde) fruitloods in de voormalige Rotterdamse Fruit Port.  Naast rondleidingen door de brouwerij kunnen gasten terecht in de Stadshaven Gastropub, waar alle in-house gebrouwen (speciaal)bieren, biercocktails en vernieuwende bier -en spijscombinaties worden geserveerd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: