Kennisplatform voor noord holland

Maak van je huis een sfeervolle, fijne plek in deze stay@home-tijd

Geplaatst op 24 maart 2020
Stay@home-tijd

Stay@home-tijd is een beleving die momenteel totaal anders aanvoelt dan een aantal weken geleden. In een tijd waarin veel mensen verplicht thuis moeten blijven, wordt het huis opeens een plek met meer functionaliteit dan we gewend zijn.  Thuis wordt klaslokaal, werkplek, extra opslagplek, indoorgym… 

Chantal Vermeulen, Interior Designer en Project Manager bij ontwerpstudio Studio Co, vindt het superbelangrijk dat je huis onder alle omstandigheden als echt thuis blijft aanvoelen. Een plek om je even terug te kunnen trekken. En dat kan met de volgende tips: 

Ruim op & organiseer 

Een opgeruimd en goed georganiseerd huis zorgt voor overzicht en rust in je hoofd. En het geeft je tegelijkertijd energie. Een rommelig huis versterkt het op de loer liggende gevoel van lamlendigheid en lethargie. 

Wees kritisch

Durf het! Ga zorgvuldig door je huis en kijk kritisch naar wat er nu écht weg kan. En breng in kaart wat beter kan en wat toe is aan een upgrade. Want dit is natuurlijk de perfecte tijd om langgewenste ‘projectjes’ daadwerkelijk te gaan aanpakken. 

Denk GROOT

Dit is ook de tijd om eens je verbouw- of restyleplannen nu eens echt goed te gaan onderzoeken. Dat doe je door inspiratie op te doen via interieurmagazines, Pinterest, Instagram en de websites van de goede woonwinkels. Zoals die van Co van der Horst. 

Maak plannen 

Door vooruit te denken en het maken van plannen krijg je iets wat in deze tijden hartstikke belangrijk is: optimisme. 

Vraag om advies 

Je hoeft dit natuurlijk niet alles zelf te doen. Laat je ook lekker adviseren door echte interieurspecialisten. Dat geeft je rust in je hoofd en de zekerheid dat wat je van plan bent ook goed is. 

Investeer in duurzaamheid

Als je goed bent geïnformeerd en goed wordt geadviseerd, sluit het interieur perfect aan op jouw wensen en ideeën. Je bent er dan niet snel op uitgekeken. En door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige producten, investeer je automatisch ook in duurzaamheid. 

Gewoon doen 

Het hoeft helemaal niet allemaal groots en meeslepend te zijn. Denk aan zaken als neerleggen van een nieuw vloerkleed, het schilderen van een wand in gave kleur, nieuwe kussens op de bank, verse bloemen op tafel, fris nieuw beddengoed of een te gek behang in de keuken… Allemaal zaken die snel kunnen worden gerealiseerd. Essentieel bij alle wat je doet: gebruik in huis geen rommelige mix van stijlen. Kies voor een overall stijl die bij jou past. En laat voor de eenheid kleuren elders terugkomen in huis. 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: