Kennisplatform voor noord holland

Steeds meer organisaties sluiten aan bij Tech@Connect

Geplaatst op 5 februari 2020

Verbinden in techniek is de missie van Tech@Connect. Onderwijs, ondernemers en overheid samen brengen zodat de vele technische vacatures in de Kop van Noord-Holland nu én in de toekomst worden vervuld. Een van de manieren waarop dat gebeurt is het enthousiasmeren en inspireren van jongeren voor deze uitdagende branche. Het Techniek Magazine dat verspreid is onder alle middelbare scholen en mbo’s in de regio is het laatste voorbeeld daarvan.

In het magazine staan interessante verhalen met jonge medewerkers van technische bedrijven uit de Noordkop. Daarin vertellen zij onder andere over hun keuze voor de techniek én wordt duidelijk welke opleiding zij hebben gevolgd om bij deze baan uit te komen. Het draait om onder andere werk in de metaal- en elektrotechniek, techniek bij zaadveredelingsbedrijven, ICT en techniek binnen de zorgsector. Totaal hebben vijftig organisaties uit de gemeenten Schagen, Texel, Den Helder en Hollands Kroon meegewerkt aan deze promotie voor de sector. Daarmee wordt het uitgangspunt ‘Join the movement’ steeds luider gehoord.

Wethouder en bestuurlijk trekker Theo Meskers: “Het magazine onderstreept op een mooie manier de enorme diversiteit van de technieksector in de Noordkop. In veel gevallen gaat het om banen waarmee je echt bijdraagt aan de vooruitgang en bescherming van Nederland. Denk alleen al aan de marine, energiewinning, zaadveredeling en datacenters. Daar zijn veel mensen voor nodig. Een geweldige kans dus voor jong talent.”

Evenementen het komende jaar

In het komende jaar staan er meer activiteiten op de rol van Tech@Connect om jeugd warm te maken voor techniek. Zo keert het Promotie Evenement Techniek in mei voor het derde achtereenvolgende jaar terug. Hierop zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen welkom om te snuffelen aan de vele mogelijkheden binnen de techniek. Ook participeert Tech@Connect wederom op GameDay, dat in juni wordt gehouden. Nieuw is de Koploper Scholierendag van de Koninklijke Marine op dinsdag 16 juni. Tijdens dit evenement worden vijfduizend scholieren en studenten uit Noord-Holland en Friesland uitgenodigd om kennis te maken met de Koninklijke Marine. Ook presenteren tot vijftig bedrijven uit de regio zich, om het werken, leren, wonen en recreëren in de Kop van Noord-Holland onder de aandacht te brengen. Hiermee wordt onder andere ook samengewerkt met Op Kop en het Helders Perspectief.

De Kop Werkt!

Tech@Connect is onderdeel van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Zij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen zij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: