Kennisplatform voor noord holland

Steeds slimmere elektronica ontwikkelen voor veeleisende groeimarkt

Geplaatst op 31 december 2019
Quant Consultancy Electronics

Een grootse oplossing zit vaak in een klein hoekje. Bij Quant Consultancy Electronics denken ze dan ook van groot naar klein. Of juist andersom. Een probleem oplossen, een machine moderniseren of een nieuwe technologie introduceren vraagt om een brede blik (alles kan!) én een haast microscopische visie omdat je de werking tot en met het kleinste schakeltje moet snappen. “Precisie in het groot dus.”

Voor de techneuten van Quant is het klein-groot-denken hun tweede natuur. “We storten ons fanatiek op dat ene kleine stukje maar verliezen niet de grote puzzel uit het oog”, vertelt Fred Hink, die samen met Leon van der Velden eigenaar is van Quant Consultancy Electronics. “We beoordelen de werking van de machine op zijn nut en meerwaarde in de dagelijkse praktijk – dat is het grote plaatje. Het kleine puzzelstukje is het foefje dat het verschil maakt, het cruciale onderdeel waardoor het zuiniger, efficiënter of beter kan.”

Altijd weer win-win

Mooi voorbeeld zijn de seinlampen van NS. In heel Nederland moesten langs het spoor alle gloeilampen vervangen worden door LED-verlichting. “Kwam feitelijk neer op een grote vervangingsoperatie. De Quant-techneuten ontdekten een cruciaal winstpunt: door een LED-lamp te ontwikkelen die in de oude fitting van de gloeilamp past hoefden niet ook alle armaturen vervangen te worden en evenaart de LED-lamp het lichtbeeld van de oude gloeilamp”, legt Leon van der Velden uit.

Meedenken over de technische uitvoerbaarheid én daarbij ook de praktische haalbaarheid onderzoeken. Business en brains dus: typisch Quant. Zo ontwikkelden de researchers in Alkmaar voor Honeywell dimmers voor ledlampen. Ook schreven ze er software voor een heel scala aan professionele koffiezetapparaten van Bravilor Bonamat en ontwierpen ze een ontruimingscentrale die onder meer wordt toegepast bij ABN Amro. “We leveren onderdelen voor machines en apparaten die net wat slimmer, betrouwbaarder en duurzamer moeten opereren dan die van de concurrentie.”

Eigen testlab

Quant Consultancy Electronics beschikt over een eigen (EMC) testlab. Alles wat ze ontwikkelen moet CE gekeurd worden. De wachttijd voor die keuring is lang en de kosten zijn hoog. “Door zelf vooraf te testen weten we bijna zeker dat we in één keer door de keuring komen. Dat keuringstraject doorlopen we van a tot z voor onze klanten.”

Bij Quant werken dertig gemotiveerde en loyale medewerkers. Veel zijn hbo’er; het verloop is minimaal. “We geven onze mensen volop de ruimte om met eigen creatieve oplossingen te komen. Dat out-of-the-box denken doen ze ook in hun vrije tijd: hobby en werk komen hier heel dicht bij elkaar.” Creativiteit is eigenlijk simpelweg een must voor iedereen bij Quant. “Geen klant, geen probleem of geen vraag is hetzelfde. We gaan hier letterlijk alle kanten op, elke dag opnieuw. Hoe scherp wil je het hebben?”

Van dimmer tot koffiezetapparaat – onze technische creativiteit kent geen grenzen. Weten of we ook in uw bedrijf een verbeterslag kunnen slaan waardoor uw product beter rendeert, u bezuinigingen realiseert of uw product beter presteert? Bel of mail ons – we denken graag met u mee! qceservic@qconsultancy.nl of 072-5644424. Op onze site www.qconsultancy.nl staan nog meer voorbeelden van wat wij doen en kunnen. Quant Consultancy Electronics – Berenkoog 28, 1822 BL Alkmaar

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: