Kennisplatform voor noord holland

Stichting MMA – De buurtfondsen bestaan 10 jaar!

Geplaatst op 16 februari 2024
Stichting MMA – De buurtfondsen bestaan 10 jaar!

Voor bewoners in Amsterdam die iets voor en met hun buurt willen organiseren is er een buurtfonds, waar buurtinitiatieven gesteund worden met kennis, netwerk en een gift. Elk buurtfonds heeft een buurtcomité van actieve en enthousiaste bewoners die de aanvragen beoordelen en besluiten over de verdeling van het geld. Want Amsterdammers weten samen het beste wat er speelt in hun buurt.

In februari 2014 werd in Amsterdam het eerste buurtfonds opgericht: Fonds voor Oost. Intussen zijn er 6 buurtfondsen bijgekomen, meer dan 1000 buurtprojecten van Amsterdammer ondersteund en komen meer dan 80 buurtbewoners uit de hele stad maandelijks bij elkaar om aanvragen uit hun buurt te beoordelen. Overkoepelende stichting Mensen Maken Amsterdam werkt samen met Amsterdamse partners bedrijven, fondsen en de gemeente om budget beschikbaar te stellen voor het steunen van buurtprojecten. Daarnaast zijn wij betrokken bij Amsterdam 750 om de jarige stad ook een feest voor Amsterdammers in de buurt te laten zijn.

Iedere Amsterdammer kan iets vragen en iedere Amsterdammer kan iets geven aan de buurt. Als voor elke Amsterdammer 1 euro beschikbaar is, kunnen de buurtfondsen alle projecten steunen die bijdragen aan de buurt en is iedere Amsterdammer daarmee aandeelhouder van de buurt. Een geweldig cadeau voor onze jarige stad, en vooral voor Amsterdammers!

Directeur Kyra van Hoof: “Amsterdammers weten als geen ander wat er speelt in hun buurt. De buurtfondsen laten zien dat al die Amsterdammers samen heel goed weten wat er nodig is in hun buurt. Deze twee jaar vieren we Amsterdam en werken we samen met Amsterdamse bedrijven om samen de buurt nog een beetje mooier, socialer en leuker te maken!”

Mensen Maken Amsterdam

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: