Kennisplatform voor noord holland

Swipen naar een baan met Op Kop

Geplaatst op 7 juni 2023
Swipen naar een baan met Op Kop

Swipe jij ook naar jouw nieuwe baan? Het kan met de matchmaker op de nieuwe site van Op Kop. Het platform voor arbeidsmarktcommunicatie in de Kop heeft niet alleen een nieuwe uitstraling, maar heeft ook andere functionaliteiten gekregen. Een daarvan is het vinden van een bedrijf dat bij jou past, door een korte test waarin jij kunt swipen op de dingen die jij belangrijk vindt in een werkgever.

Op Kop is in 2020 gelanceerd vanuit het regionale samenwerkingsprogramma De Kop Werkt! In de afgelopen drie jaar is het platform gegroeid tot een plek waar werkzoekenden binnen en buiten de regio kunnen zien wat voor interessante banen te vinden zijn in de Kop. Werkgevers kunnen hun organisatie letterlijk op de kaart zetten. Daarnaast is Op Kop stevig aan de gang gegaan met arbeidsmarktcommunicatie voor de regio, met verschillende online en offline campagnes, en zet het in op loopbaanoriëntatie voor scholieren met onder meer het beroepenmagazine en -evenement.

Bedrijfscultuur

Op basis van gesprekken met (potentiële) gebruikers van het platform heeft nu een doorontwikkeling plaatsgevonden. Op Kop zet niet langer in op het delen van vacatures, maar wel op de bedrijfscultuur van organisaties.

‘Uit gesprekken met werkgevers en werkzoekenden kwam duidelijk naar voren dat de vacatures niet de reden waren waarom mensen het platform bezoeken’, vertelt wethouder Maarten Versluis van Hollands Kroon, bestuurlijk trekker van Op Kop. ‘Waar werkgevers naar op zoek zijn, zijn mensen die bij hun bedrijfscultuur passen. En werkzoekenden vertelden dat ze de vacatures wel vinden, maar dat ze vooral op zoek zijn naar een organisatie waar ze zich thuis voelen. Die wens hebben we samengebracht in het nieuwe platform van Op Kop.’

Versluis legt uit waarom volgens hem deze manier van matchen helpt bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt: ‘We spelen graag in op die beweging, omdat ik ervan overtuigd ben dat we meer kunnen halen uit de combinatie tussen mens en bedrijf. Je komt beter tot je recht als je een werkplek hebt die bij je past en kunt daardoor vaak een duurzamere relatie aangaan met je werkgever. Daarom investeren we als overheid ook in een platform als Op Kop, om de bedrijvigheid in de regio op peil te houden. Uiteraard hoop ik dat veel mensen er gebruik van gaan maken, zodat bedrijven in onze regio nu en in de toekomst voldoende geschikt personeel hebben, en dat werkzoekenden een mooie baan in de buurt kunnen vinden.’

Profiel aanmaken voor Sail

Organisaties in de Kop van Noord-Holland kunnen vanaf nu gratis eenmalig hun profiel aanmaken. Op het profiel kunnen bedrijven foto’s en video’s plaatsen, en op een aantrekkelijke manier uitweiden over de cultuur in hun organisatie. Bovendien brengen we ook werkgevers tijdens Sail Den Helder 2023 op ons paviljoen onder de aandacht. Wil jij je bedrijf dus ook onder de aandacht brengen bij de duizenden bezoekers van het platform en de volgers op sociale media? Maak dan simpel je profiel aan via www.opkop.nl/werkgevers.

Een nieuwe functie is dat werkzoekenden op hun beurt ook een gratis profiel aan kunnen maken zodat werkgevers via het platform met hen in contact kunnen komen. Wie dus op zoek is naar een nieuwe baan, hoeft niet alleen maar zelf te reageren op een bedrijf: je kunt ook zelf gescout worden met een aansprekend profiel.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: