Kennisplatform voor noord holland

TAPP lanceert nieuw platform voor horecaondernemers

Geplaatst op 4 september 2023
TAPP lanceert nieuw platform voor horecaondernemers

Vandaag, 4 september, lanceert TAPP officieel haar nieuwe product. Gemotiveerd door de missie om horecaondernemers te ondersteunen in hun succes, werd een platform ontwikkeld waarop verkoopdata uit de gehele Nederlandse horecabranche naast individuele prestaties wordt gelegd en ondernemers hapklare suggesties krijgen aangereikt om hun assortiment en prijsstrategie te verbeteren.

Waar het merendeel van de bedrijfstakken in Nederland beschikking heeft tot de juiste digitale tools en data om bedrijfskansen in kaart te brengen, wordt verbetering in de horeca grotendeels gedreven door de ervaring en intuïtie van de ondernemer. TAPP brengt hier verandering in. Vanaf nu hebben horecaondernemers toegang tot een simpele, data-gedreven aanpak om het meeste uit hun zaak te halen. Hierin is TAPP de eerste op de Nederlandse markt.

Onderbouwde, hapklare inzichten

TAPP ontwikkelde, in samenwerking met strategisch development partner Microsoft, een online platform waarop horecaondernemers hapklare kansen krijgen aangereikt om hun strategie doorlopend te verbeteren. Het platform analyseert de data van duizenden horecagelegenheden in Nederland en brengt zo trends en ontwikkelingen op het gebied van assortimenten en prijzen in kaart. Deze benchmark data wordt naast de huidige resultaten van de desbetreffende horecaondernemer gelegd om in kaart te brengen waar mogelijke verbeteringen liggen. Zo wordt onder meer inzichtelijk hoe het individuele assortiment presteert in vergelijking met andere horecagelegenheden, welke dranken op dat moment zorgen voor de meeste omzet, of er sprake is van een prijsafwijking binnen het huidige assortiment ten opzichte van de concurrentie, en welke dranken veelbelovend zijn om aan de kaart toe te voegen. Het TAPP platform toont hierbij direct suggesties voor verbetering, het enige wat rest voor de horecaondernemer is om deze te overwegen en toe te passen. Op deze wijze stelt TAPP horecaondernemers in staat om op de meest simpele wijze een data-gedreven aanpak eigen te maken om zakelijke kansen te identificeren, het assortiment te optimaliseren, snel in te spelen op trends en de meest kansrijke prijsstrategie te hanteren.

“Oneindig veel kansen op een dienblaadje. Dat is precies wat het nieuwe TAPP platform biedt aan horecaondernemers. Door zowel inzicht te krijgen in eigen verkoopdata, als dit tegen de marktbrede benchmark aan te houden, ben je er als horecaondernemer zeker van hoe jouw omzet wordt gerealiseerd én welke mogelijkheden er zijn om te verbeteren. Kortom: met ons vernieuwde platform wordt het ondernemerschap van horecaondernemers aangevuld met inspiratie, controle en meer zekerheid in omzetgroei”, aldus Wibo Roest, CEO van TAPP.

“Wanneer je weet wat gasten bestellen en uitgeven in andere horecagelegenheden, ben je beter in staat om de juiste doelen te stellen met je team en goede beslissingen te maken”, aldus Jaap van Ham, eigenaar van Rooftopbar Doloris in Tilburg. 

“Deze inzichten uit de markt houden me scherp. Het drukt me met m’n neus op de feiten”, aldus Jeroen Stokman, eigenaar van Restaurant Jonkheer De Ram in Schalkwijk.

TAPP

Het TAPP platform werd de afgelopen maanden getest door bestaande klanten van het bedrijf en is vanaf vandaag officieel beschikbaar voor de gehele Nederlandse horecabranche.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: