Kennisplatform voor noord holland

TCS realiseert een totale omzetgroei in constante valuta

Geplaatst op 24 april 2023
TCS realiseert een totale omzetgroei in constante valuta

Tata Consultancy Services (BSE: 532540, NSE: TCS) publiceert vandaag zijn geconsolideerde financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het boekjaar eindigend op 31 maart 2023. Deze wijzen op een goed gevuld orderboek en een omzetgroei van 13,7% bij constante valuta, ten opzichte van 8,6% in 2022.

De totale omzet over boekjaar 2023 bedroeg 27.927 miljard dollar. TCS boekte in het vierde kwartaal een omzet van 7.195 miljard dollar. Dit vertegenwoordigde een stijging van 7,4% ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar en een omzetgroei van 10,7% bij constante valuta. De belangrijkste groeimotoren waren de divisies Cloud, Cyber Security, Enterprise Application Services en Cognitive Business Operations.

Belangrijkste resultaten voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2023

In het vierde kwartaal steeg de omzet in continentaal Europa met 8,4%. In het Verenigd Koninkrijk was sprake van een omzetgroei van 17%. Die voor Noord-Amerika bedroeg 9,6%. Wat opkomende markten betreft steeg de omzet in Latijns-Amerika met 15,1%, in India met 13,4%, in het Midden-Oosten en Afrika met 11,3% en in de regio Asia Pacific met 7,5%. Over het hele boekjaar gemeten steeg de omzet in de regio continentaal Europa met 11%. In het Verenigd Koninkrijk steeg die met 15%. Wat opkomende markten betreft steeg de omzet in Latijns-Amerika met 17,3%, in India met 14,6%, en in het Midden-Oosten en Afrika met 7,8%. In de regio Asia Pacific bedroeg de omzetgroei 7,6%.

Qua sectoren kwam de groei vooral uit de segmenten Retail en verpakte consumentengoederen (+13%) en Biowetenschappen en gezondheidszorg. (+12,3%). Technologie en diensten groeide met 9,2%, Banken, financiële dienstverleners en verzekeraars met 9,1%, Productie met 9,1% en Communicatie en media met 5,3%. Voor het volledige boekjaar waren de belangrijkste groeimotoren Retail en verpakte consumentengoederen CPG (+19,7%) en Communicatie en media (+14%). Technologie en diensten groeide met 13,7%, Biowetenschappen en gezondheidszorg met 13,3%, Productie met 13% en Banken, financiële dienstverlening en verzekeringen met 11,8%.

Rajesh Gopinathan, CEO en managing director van Tata Consulting Services: 

“We kijken met veel voldoening terug op onze sterke groei in het boekjaar 2023. In het voorgaande jaar boekten we al een groei tussen de 10% en 20%. Ons goed gevulde orderboek geeft blijk van de veerkrachtige vraag naar onze diensten. Dit biedt ons uitzicht op verdere groei op de middellange termijn. Krithi en ik werken nauw samen om te waarborgen dat de overdracht van het leiderschap de komende maanden voor al onze stakeholders soepel en probleemloos verloopt. We zullen ervoor zorgen dat TCS goed is gepositioneerd om in te springen op alle kansen die voor ons in het verschiet liggen.”

N. Ganapathy Subramaniam, chief operating officer en executive director:

“In het vierde kwartaal en gedurende het hele boekjaar hebben we met succes transformatieprogramma’s met een uiteenlopende schaalomvang ten uitvoer gelegd. Er blijft sprake van een enorm sterke vraag naar expertise op het gebied van de cloud en data, zowel intern vanuit het perspectief van talent en extern vanuit het oogpunt van oplossingen. We omarmen AI en ML volledig voor de ondersteuning van onze uitvoerende processen. Daarbij kunnen we profiteren van de berg aan data en prestatiemaatstaven die we decennialang over onze dienstverlening hebben verzameld. Hieruit kunnen we inzichten putten die ons in staat stellen om de kwaliteit en klantenervaring naar een hoger plan te brengen.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: