Kennisplatform voor noord holland

5 leuke teambuildingactiviteiten in 2023

Geplaatst op 14 maart 2023
teambuildingactiviteiten

Voor optimale prestaties is goede teamdynamiek nodig. Hoewel je dit niet of nauwelijks af kunt dwingen, helpen teambuildingactiviteiten hier wel behoorlijk bij. Ook zorgen leuke activiteiten voor motivatie bij medewerkers, die zich op die manier meer gewaardeerd voelen. Heb je totaal geen inspiratie? Dan vind je hieronder 5 leuke activiteiten (in uiteenlopende prijsklassen) om een succesvol uitje te kiezen voor al je personeel.

Een escaperoom

De escaperoom is uiteraard al niet nieuw meer. De grote interesse voor deze bijzondere activiteit is inmiddels al een paar jaar oud, maar het is goed om toch nog eens terug te kijken naar de locaties die je eerder bekeken hebt. Veel van de escaperooms in Nederland hebben namelijk veel grote ontwikkelingen doorgemaakt en zijn nu te boeken op verschillende niveaus en kunnen zelfs met kinderen gedaan worden. Let er wel op dat je een room kiest die past bij de omvang van het team of een locatie waar het personeel opgedeeld kan worden in verschillende teams zodat er daadwerkelijk een activiteit is waar een complete dag mee gevuld kan worden.

Survival – wanneer je elkaar echt wilt leren kennen

Voor een survivalactiviteit hoef je niet naar een onbewoond eiland of een locatie ver buiten Nederland. Er zijn verschillende landgoederen buiten het verstedelijkt gebied waar je complete survivalavonturen kunt beleven. Dit is een goede activiteit wanneer je samenwerking tot op het hoogste niveau wilt ontwikkelen, omdat samenwerking de sleutel tot succes is. Ook hier geldt dat het goed is om de locaties te vergelijken. Let vooral op de prijs en de maximale groepsomvang, plus het niveau van het survivallen. Lang niet alle locaties zijn bijvoorbeeld geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn of oudere medewerkers.

Ontspannen borrelen en wat eten tijdens een (grotere) wedstrijd

Heb je geen zin om compleet uit te pakken, maar wil je er wel voor zorgen dat je personeel elkaar beter leert kennen en dichter bij elkaar komt? Organiseer dan een avond met hapjes, drankjes en een spannende wedstrijd op de achtergrond (dat kan een internationale wedstrijd zijn of een toernooi). De mensen die geen zin hebben om te kijken, verzamelen zich aan de bar, waar je andere spellen neer kunt zetten. Voor de mensen die wel willen kijken, is het wellicht leuk om een weddenschap af te sluiten bij een van de legale bookmakers in Nederland. Uiteraard kun je zelfs afspreken dat het bedrijf de inzet verdubbelt en de winst over de deelnemers verdeeld wordt. Met de snelle uitbetalingen van bookmakers met een KSA-licentie is dat namelijk prima mogelijk.

Kleiduifschieten (kan ook met laser)

Een buitenactiviteit in een gecontroleerde omgeving met veel spanning én een interne competitie waarbij het neerkomt op nauwkeurigheid en op snelheid. Dat is hoe je laserkleiduifschieten het beste kunt omschrijven. In de meeste gevallen wordt de groep in twee groepen opgedeeld, waarna een competitie opgesteld wordt en de schutters tegen elkaar uitkomen. Bij de betere aanbieders vind je complete tenten om droog te kunnen staan tijdens het schieten en zelfs mogelijkheden om ’s nachts met dubbelloops lasergeweren op de kleiduiven te schieten. Laserkleiduifschieten is veiliger en minder belastend voor het milieu, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor het traditionele kleiduifschieten wanneer dat meer charme heeft.

Zeevissen

Toegegeven, deze activiteit past lang niet bij alle groepen, maar is er wel eentje die vaak over het hoofd gezien wordt, ondanks het feit dat Nederland een land van het gevecht tegen de zee is. Er zijn veel aanbieders te vinden waar je een activiteit kunt boeken. De meesten vertrekken vanuit Noord-Holland en Friesland en zij bieden uiteenlopende pakketten aan. Bij sommige aanbieders kun je bijvoorbeeld alleen een aantal uur boeken waarbij de hengels gebruikt worden van het bedrijf. Andere aanbieders verzorgen een complete trip inclusief eten en drinken, met de mogelijkheid om zelfs op de boot te overnachten. Uiteraard zie je dit ook in de prijs terug.

Met deze lijst heb je ongetwijfeld een goed idee gekregen van de mogelijkheden, of weet je in ieder geval wat jij ongeveer wilt gaan doen met je personeel. Houd in alle gevallen vooral rekening met de wensen en mogelijkheden van je personeel. Een geslaagd teamuitje is namelijk altijd een uitje dat past bij de groep die je meeneemt!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: