Kennisplatform voor noord holland

Techniek heeft de toekomst: veel animo voor Techniekdag

Geplaatst op 23 april 2024
Techniek heeft de toekomst: veel animo voor Techniekdag

Crescendo in Hoorn was op woensdag 20 maart gastheer van de Techniekdag. Hierop werd de technieksector door verschillende bedrijven en instanties in het licht gezet. “Binnen deze sector zijn er veel mogelijkheden qua beroepen en functies, terwijl de bekendheid hiervan onvoldoende is”, vertelt Crescendo-eigenaar Joop van der Wal. “Er is behoefte aan nieuwe instroom binnen deze sector, die de ontwikkelingen in een razend tempo voorbij ziet gaan.”

Ruim twintig bedrijven en instanties uit de bouw, logistiek en industrie toonden hun sterke punten aan de bezoekers. Naast volwassenen lieten ook honderden leerlingen uit de omgeving zich informeren. “Het Techniekpact West Friesland bood de scholen buiten Hoorn busvervoer aan en daarnaast zijn de scholen actief benaderd over dit initiatief”, vervolgt Van der Wal. “Dit heeft veel positieve reacties opgeleverd vanuit de scholen, leerlingen en aanwezige bedrijven. Tijdens de Techniekdag liepen de bezoekers langs de diverse stands om informatie te verzamelen en een indruk te krijgen van de diverse ondernemingen.”

Machines en materialen

“Bouwbedrijf Heddes was een van de aanwezige ondernemingen en demonstreerde een metselrobot, terwijl bezoekers zelf een stukje konden metselen bij Koedooder. Bij Schadenberg en Polytechniek kon men proberen om de snelste tijd te behalen bij het in elkaar zetten van stukken pvc, met de bedoeling een poppetje te vormen. Bedrijven zoals Kees Koopman Transport, A. Hak, Aboma en Vic Obdam waren aanwezig om de vragen van bezoekers te beantwoorden. Kino’s Kraanverhuur, Snijder, GC Verweij en Ruiter Dakkapellen hadden zelfs machines en materialen meegebracht om een goed beeld te geven van hun werkzaamheden en machines.”

Vakmensen

Ook vertegenwoordigers uit de funderingsbranche, waaronder Vroom, van ‘t Hek en Beens, waren aanwezig. “Deze bedrijven zijn altijd op zoek naar vakmensen en bereid om mensen op te leiden”, aldus de eigenaar van Crescendo. “Vreeker, KTI en Polytechniek waren eveneens present, en gezien de dynamiek van de huidige energiemarkt en alle bijbehorende ontwikkelingen, bieden zij in de komende jaren veelbelovende kansen voor medewerkers.”

Volgend evenement

Bij al deze bedrijven, die actief op zoek zijn naar nieuwe medewerkers, liggen er prachtige carrièrekansen voor het grijpen, vindt Van der Wal, die de Techniekdag als zeer geslaagd beschouwt.“We kijken terug op een fantastische dag met enthousiaste bezoekers en standhouders. Inmiddels zijn we al bezig met het volgende evenement, dat medio september of oktober plaatsvindt. Wilt u aanwezig zijn als bedrijf, school of bezoeker? Meld u dan aan via joop@traincrescendo.nl.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: