Kennisplatform voor noord holland

Techport Innovation Centre geopend

Geplaatst op 4 juni 2023
Techport Innovation Centre geopend

Ontwikkel- en ontmoetingscentrum voor innovatie geeft enorme impuls aan de verduurzaming van de IJmond regio

Op vrijdag 31 mei 2024 was de feestelijke opening van het Techport Innovation Centre, hét ontwikkel- en ontmoetingscentrum voor de technici van de toekomst, bedrijven, onderwijs en overheid in de Metropool Regio Amsterdam, met een focus op de IJmond. Het Innovation Centre is gehuisvest in het Nova College Zeevaart te IJmuiden, en biedt voor de komende jaren volop ruimte om samen te werken, te leren en te innoveren.

“Hub moet grote impuls aan verduurzaming geven”

Mark Denys, voorzitter van Techport: “Met de komst van het Innovation Centre verwacht ik dat we een grote impuls kunnen geven aan de verduurzaming van de regio. Vanuit deze ‘hub’ gaan verschillende bedrijven en onderwijspartijen aan de slag met innovaties op het gebied van schoner en circulair produceren, energiezuiniger onderhouden en duurzamer transporteren.”

Expositie van innovatieve projecten

Tijdens de feestelijke opening toonden verschillende projecten uit de regio hun innovaties voor een duurzame IJmond-regio in een expo. Gedeputeerde Esther Rommel van de provincie Noord-Holland: “In dit center krijgen talentvolle studenten, slimme onderzoekers, ambitieuze ondernemers en inspirerende docenten de mogelijkheden die nodig zijn om de regio verder te helpen in de klimaatopgave. En dat is van groot belang in het goed opleiden van voldoende technisch personeel in de regio en ver daarbuiten.”

Gezamenlijk op weg naar de eerste groene industriezone

In tien jaar is Techport een dynamisch netwerk geworden waarbinnen ruim honderd bedrijven, scholen en andere partners samen werken aan innovatie, toekomstbestendig onderwijs en inzetbaarheid van technisch personeel, met een focus op Sustainable Industry en Smart Energy. Mark Denys: “Niet concurrentie, maar het gezamenlijk belang drijft ons. Niet voor niks is onze missie ‘samen op weg naar de eerste groene industriezone van Nederland’.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: