Kennisplatform voor noord holland

Een plek op het podium: TEDxAmsterdam Women op zoek naar nieuw talent

Geplaatst op 16 maart 2023
Een plek op het podium: TEDxAmsterdam Women op zoek naar nieuw talent

Heb jij een inspirerend verhaal om te vertellen maar moeite om er de juiste woorden voor te vinden? Voor de Talent Night 2023 van TEDxAmsterdam Women, waar je getraind door ervaren coaches de kans krijgt om op de beroemde ‘rode stip’ van TED te staan. Ieder jaar organiseert TEDxAmsterdam Women, onderdeel van de wereldwijde TED-community, een event waar TED-talks over ideeën die het verspreiden waard zijn worden gedeeld. Daarnaast is er een plek op dit podium gereserveerd voor de winnaar van Talent Night 2023. Het Talent Night event, waar deze winnaar wordt bepaald, vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 juni in Park Centraal Amsterdam.

Voor Talent Night 2023 wordt gezocht naar individuen uit heel het land met weinig tot geen ervaring met spreken in het openbaar, maar met inspirerende verhalen om te delen. Ze worden uitgenodigd om mee te pitchen voor die felbegeerde plek op het podium van het jaarlijkse TEDxAmsterdam Women event. Elk jaar staat er tijdens het event een thema centraal waar alle TED-talks aan raken. Alle Talent Night pitches moeten daarom ook betrekking hebben op het thema van dit jaar:

Decoding the Future

Dit jaar willen we je meenemen op een reis om de codes waar de samenleving zo lang mee heeft ingestemd te ontregelen, manieren te ontdekken om ze te veranderen, te doorbreken en ondanks die codes gelijkheid op te bouwen. Hoe kunnen we onze toekomst vandaag al op orde krijgen, zodat we die morgen niet meer hoeven recht te zetten?

Naast het thema wordt van de pitches verwacht dat ze aansluiting vinden bij de community van TEDxAmsterdam Women en vallen binnen een van de TED-pijlers – Technology, Entertainment, Design, Global Issues, Business / Entrepreneurship, Art & Music, Science of Sustainability.

Het aanmeldproces

Om in aanmerking te komen voor de plek op het podium van het jaarlijkse event, kunnen geïnteresseerden zich tot donderdag 20 april aanmelden voor Talent Night 2023. Alle pitches moeten Engels gesproken zijn.

  • 9 maart – 20 april: Aanmeldingen geopend
  • 30 april: Bekendmaking shortlist
  • 1 mei: Sprekers workshop
  • 6 mei: Sprekers video pitches
  • 15 mei: Bekendmaking 10 finalisten 
  • 30 mei – 1 juni: Sprekers workshop
  • 29 juni: Talent Night event
  • 29 november: TEDxAmsterdam Women event

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: