Kennisplatform voor noord holland

The LIVEKINDLY Collective haalt €115 miljoen aan funding op

Geplaatst op 17 oktober 2020
The LIVEKINDLY Collective

The LIVEKINDLY Collective, een wereldwijd toonaangevend collectief van plantaardige merken, maakt vandaag een succesvolle additionele kapitaalinjectie van €115 miljoen bekend. Dit bedrag werd opgehaald onder leiding van Blue Horizon Corporation bij onder andere Trustbridge Partners, internationale investeringsmaatschappij EQT, Griffith Foods en bestaande aandeelhouders.

De recent opgehaalde funding komt bovenop de €200 miljoen die eerder dit jaar is opgehaald en zal worden ingezet om de missie van the LIVEKINDLY Collective versnelt te voltooien: het huidige, niet-duurzame en op vlees gefocuste wereldwijde voedselsysteem op de schop gooien door gezondere, duurzame en lekkere plantaardige alternatieven wereldwijd toegankelijk te maken voor de consument.

Het merendeel van de opbrengst zal worden gebruikt om de capaciteit voor plantaardige productie te verhogen, en te zorgen voor succesvolle lanceringen en expansies van de merken die reeds bij het collectief zijn aangesloten; Fry Family Food Co., LikeMeat en Oumph!. Daarnaast gaat een gedeelte van de funding naar de ontwikkeling van nieuwe producten, waaronder plantaardige kip en eieren.

“We zien dat de belangstelling onder beleggers voor onze vegan movement aanzienlijk toenemen,” zegt Kees Kruythoff, CEO en voorzitter van the LIVEKINDLY Collective. “Alles wat wij doen gebeurt op ethische en duurzame wijze en daarnaast zijn wij in staat om snel op te schalen en zo het de transformatie van het huidige wereldwijde voedselsysteem te accelereren.”

“De wereldwijde vraag van consumenten naar plantaardige, duurzame, en gezonde vlees- en kip alternatieven groeit snel. Onze missie sluit hier naadloos op aan. Dit biedt waardevolle kansen voor investeerders.” aldus David Knopf, Chief Financial Officer van the LIVEKINDLY Collective.

Over The LIVEKINDLY Collective

The LIVEKINDLY Collective is in maart 2020 opgericht door Blue Horizon Corporation vanuit de ambitie om de hele wereld plantaardig, gezond en milieuvriendelijk te laten consumeren. Het bedrijf wordt daarin gesteund door een groep internationale entrepreneurs, investeerders en wereldleiders. The LIVEKINDLY Collective streeft ernaar om plantaardig leven ‘het nieuwe normaal’ te laten worden door een collectief van plantaardige heritage- en startup merken te bouwen gericht op de consument. Tot nu toe zijn The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! aangesloten. Het bedrijf werkt nauw samen met zaadtelers, producenten, distributeurs en heeft het daarmee als enige partij in de plantaardige voedingssector de hele waardeketen van de productie in bezit. Ook wordt geïnvesteerd in de infrastructuur om traditionele vleesproductiefaciliteiten, plantaardig te laten produceren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: