Kennisplatform voor noord holland

Tips! Hoe houd je je thuiswerkdag stressvrij?

Geplaatst op 28 april 2020

Op 12 mei wordt bij Uitgeverij Spectrum het nieuwe boek ‘Werk kan ook uit’ van Amsterdammer Thijs Launspach uitgebracht. Hij heeft door de huidige situatie waarin we leven en werken aan zijn boek het hoofdstuk ‘Werk kan ook thuis’ toegevoegd. Zijn advies voor het grootste thuiswerk-experiment aller tijden.

Door de coronacrisis ligt het leven zoals we dat kenden op haar gat. Van business as usual gingen we naar social distancing in een anderhalvemetersamenleving. Ook onze manier van werken veranderde drastisch: niet-vitale beroepen gingen vooral vanuit huis werken. Maar hoe doe je dat op een gezonde manier? Hoe houd je je thuiswerkdag stressvrij?

Tientallen tips
Psycholoog Thijs Launspach is stress-expert en auteur van onder andere het boek Fokking druk en Werken met millennials. In zijn nieuwe boek geeft hij tientallen tips tegen stress in je (thuis)werk en in je leven.

In ‘Werk kan ook uit’ lees je waarom je regelmatig een dutje zou moeten doen, waarom roddelen op de werkvloer goed is, waarom de meest zekere mensen vaak het minst weten, waarom je sneller boos wordt als je niet hebt gegeten en over het nieuws dat minder werken mensen gelukkiger maakt.

Focus houden bij thuiswerken
Maar liefst 44% van de Nederlanders werkt inmiddels thuis en sinds de laatste persconferentie is duidelijk geworden dat we er nog langere tijd aan vast zitten. Thijs Launspach heeft het antwoord op vragen als: Hoe hou je bij het thuiswerken je focus? Welke uitrusting heb je ervoor nodig? Wat doe je met uitstelgedrag? En dat videobellen, hoe kun je dat nu goed aanpakken?

Dé stress en burn-outexpert
Thijs Launspach (1988) is psycholoog en dé expert in Nederland op het gebied van stress en burn-out. Hij schreef eerder de boeken Fokking Druk (2018) en Werken met millenials (2019). Hij heeft elke week column in AD Werkt en maakt naast zijn eigen podcast Het Rustburo ook voor Parool de podcast OK Millenial. Thijs is een veelgevraagd spreker, coach en docent aan The School of Life.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: