Kennisplatform voor noord holland

Tips om gratis je auto theorie te oefenen

Geplaatst op 6 september 2023

Ben je inmiddels met de nodige rijlessen onderweg en wil je graag zo snel mogelijk afrijden? Dan is het wel zaak dat je ook je theorie weet te halen. Tegenwoordig bestaat dit uit verschillende onderdelen, die je beide voldoende dient af te ronden voordat je je theorie haalt. Het is dus ontzettend belangrijk om goed te leren en je dus op de juiste manier voor te bereiden. Waar we vroeger vaak alles vanuit een boek moesten doen, hebben we vandaag de dag natuurlijk de luxe van het internet. Dat houdt niet alleen in dat we naast droge stof, ook foto’s en filmpjes kunnen gebruiken om bepaalde situaties beter te begrijpen, maar ook verschillende websites voor online gratis auto theorie oefenen kunnen gebruiken. Wel even goed kijken dat de informatie die daar wordt verstrekt ook up to date is, zodat je zeker weet  dat je het juiste leert.

Verschillende online oefen examens

Wat is er nu fijner dan hetgeen wat je hebt geleerd, direct toe te kunnen passen, een oefenexamen. Niet alleen krijg je zo een goed beeld of je de stof wel beheerst, maar zorgt het er ook voor dat je weet hoe bepaalde vragen worden gesteld. Wel is het aan te raden om naast de verschillende online oefenexamens, ook een autotheorie boek aan te schaffen, zodat je de theorie stap voor stap kunt doorlezen. Vooral wanneer het gaat om bepaalde voorrangsregels, is het belangrijk deze goed te beheersen. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, wat je dus ook zult zien terugkomen in de verschillende oefenexamens die je maakt en uiteindelijk in het ‘echte’ examen.

Gratis apps en websites

Online is er ontzettend veel gratis lesstof te vinden. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de theorie voor het examen, maar vooral voor vrijwel alles wat we moeten leren. Belangrijk is wel dat je goed kijkt of het ook de juiste informatie is en je niet op een website uit 2017 kijkt, die ook in dat jaar voor het laatst een update heeft gehad. Wat het voordeel is van online oefenen, is dat het vaak interactief is en je gebruik kunt maken van foto’s en video’s. Vooral video’s doen het goed, omdat ze een bepaalde situatie veel beter kunnen visualiseren.

Vraag hulp

Wat is er nu prettig dan iemand te vragen die al jaren zijn of haar rijbewijs heeft? Nu is er vaak wel het nodige veranderd, maar kunnen ze je bepaalde basisregels vaak ontzettend goed uitleggen. Niet alleen vanuit de theorie is het namelijk fijn om bepaalde dingen te lezen, maar het meemaken in de praktijk ook. Vooral als het gaat om voorrangsregels, is het helemaal niet gek om eens gewoon bij iemand in de auto te stappen en vanuit daar samen een eindje te gaan rijden. De kans dat je namelijk voor het einde van de straat al een verkeerssituatie hebt, waarbij er het nodige van je kennis wordt gevraagd, die is vrij groot. Daarbij moet je denken aan het verlenen van voorrang ja of nee, iets wat natuurlijk vooral in een 30 zone van belang is.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: