Kennisplatform voor noord holland

Tips om thuis onbezorgd voetbal te kunnen kijken

Geplaatst op 17 augustus 2023

Ben jij een echte voetbal liefhebber en wil je geen wedstrijd missen, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf goed voor te bereiden. Vooral wanneer het om een belangrijke wedstrijd van je favoriete club gaat en je ook een stel vrienden hebt uitgenodigd waarmee je gezellig samen gaat kijken. Omdat het kijken van een belangrijke voetbalwedstrijd veel meer is dan alleen die twee maal over 45 minuten voetballen, hebben wij een aantal tips voor je, zodat iedere wedstrijd ook thuis een feestje wordt om naar te kijken. Dus heb jij binnenkort vrienden over de vloer omdat Ajax, AZ, Feyenoord of PSV moeten aantreden, dan zijn deze tips absoluut handig om even goed te onthouden.

Zorg voor een hapje en een drankje

Kijken naar een voetbalwedstrijd kan natuurlijk niet zonder een hapje en een drankje. Des te belangrijker is het dus dat je je vrienden vraagt wat ze graag willen drinken, zodat jij naar de supermarkt kunt om ervoor te zorgen dat de koelkast goed gevuld is. Belangrijk is vooral dat je dit op tijd doet, zodat je ze geen lauw drinken hoeft voor te zetten. Spreek daarbij ook direct af dat iedereen prima zelf wat kan pakken, zodat niet jij als man des huizes iedere keer in de been hoeft om naar de koelkast te lopen. Vooral wanneer het om een belangrijke wedstrijd gaat en waar je volgens de bookmakers een grote kans hebt om je weddenschap te winnen, is het des te prettiger dat je gewoon kunt blijven zitten. Het zal je gebeuren dat je een belangrijk doelpunt in de laatste minuten mist omdat iemand van je vrienden dorst heeft.

Zorg voor een goede verbinding

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar je zult versteld staan van hoe vaak het gebeurt dat er klakkeloos van wordt uitgegaan dat alles naar behoren werkt en je vrienden er zijn en het beeld angstvallig zwart blijft. Zorg er dus voor dat je alles even een dag of twee voor de wedstrijd test, zodat je in het geval van problemen nog voldoende tijd hebt om iets te kunnen regelen. Vooral in de weekenden wordt het natuurlijk wat lastiger om bijvoorbeeld een nieuwe ontvanger ergens vandaan te moeten halen. Vooral als het om een avondwedstrijd gaat of een wedstrijd die op zondag wordt gespeeld.

Plan alvast vooruit

Zowel in de competitie als bij de grotere toernooien, is de planning natuurlijk al bekend. Zorg er daarom dus ook voor dat je alvast vooruit plant. Vooral wanneer je standaard iedere wedstrijd met  vrienden kijkt, is het bijvoorbeeld handig om een schema te maken, zodat ook iedereen weet wanneer het of zij aan de beurt is. Om het allemaal nog wat leuker te maken, kunnen jullie bijvoorbeeld ook een poule maken, waarbij jullie iedere week een voorspelling doen. Op de website van weddenopek.nl kun je online wedden, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon doen om de eer. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat een voetbalwedstrijd te allen tijde onvoorspelbaar blijft. Zo kan het zijn dat PSV bijvoorbeeld de laatste 11 wedstrijden op rij heeft gewonnen, maar biedt je dat geen zekerheid dat ze ook de volgende wedstrijd winnen, terwijl dit op papier een makkie zal moeten zijn.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: