De één eet ’m laag voor laag, de ander knijpt ’m in één keer plat. Iedereen heeft zo zijn eigen tactiek om een tompouce te lijf te gaan. Maar wie liever proost dan prutst, heeft nu een beter alternatief. Tompoesje is het gloednieuwe shotdrankje dat de herkenbare smaak van vanille en een vleugje bladerdeeg vangt in vloeibare vorm. Dankzij de uitgesproken felroze look en het speelse karakter, is Tompoesje gemaakt voor horecazaken en retailers die net even iets anders willen serveren dan het standaardaanbod. “Tompoesje is zo’n drankje dat mensen nieuwsgierig maakt, aan het lachen krijgt en meteen het feestje aanzet,” zegt Eva, een van de initiatiefnemers. “Je bestelt het voor de fun, proost omdat het grappig is en onthoudt het omdat het werkt.” Tompoesje wordt geleverd in een 700ml-fles en bevat 14% alcohol. De flessen zijn voor horeca en slijters beschikbaar via diverse groothandels, waaronder De Monnik Dranken, Sligro en Anker Amsterdam.
Een feestnummer voor elk moment
Tompoesje is geen doorsnee shotje. Het is een product dat de aandacht trekt nog vóór het wordt geschonken. Ideaal als conversation starter of kleurrijke aanvulling op het assortiment. In de bar gaat het knalroze drankje rond als verrassend shotje, maar ook bij de kassa of op de drankplank trekt ’ie z’n eigen publiek. Met zijn toegankelijke smaak en opvallende fles, is Tompoesje het shotje waarmee een gewone avond verandert in een feestje.
Gebak in een glas
Het idee voor Tompoesje ontstond zoals het drankje zelf bedoeld is: tijdens een feest dat nét wat te gezellig werd. “We waren aan het experimenteren met shotjes,” vertelt Eva. “Ineens proefden we iets dat verdacht veel op een tompouce leek. Dat hebben we niet meer losgelaten.” Wat begon als een geintje, werd een fles. En die duikt inmiddels steeds vaker op: in het schap, op feestjes én achter de bar. Dankzij de kleur, de smaak en de knipoog past Tompoesje perfect bij verjaardagen, borrelconcepten en horecazaken die hun assortiment willen uitbreiden met iets dat blijft hangen. Tip van de makers: serveer ’m ijskoud, dan komt hij het best tot z’n recht.