Kennisplatform voor noord holland

Trifium Hypotheekadviseurs

Geplaatst op 8 januari 2021
Trifium Hypotheekadviseurs

Regelt je financiering, ook als het ingewikkeld is

Het duurt te lang of het lukt gewoonweg niet: veel ondernemers die een woning willen kopen, krijgen dat bij de bank niet of moeilijk voor elkaar. Trifium Hypotheekadviseurs heeft de kennis in huis om – juist in complexere zaken – de financiering wél voor elkaar te krijgen. Algemeen directeur Robin van Wijk en commercieel directeur Gary Karst vertellen: “Daar zit voor ons juist de uitdaging in. Wij willen ondernemers helpen.”

Een basiscursus ‘je eigen jaarcijfers begrijpen’ is soms ook broodnodig, vertelt Gary. “Wij vinden het belangrijk dat een ondernemer zijn eigen onderneming leert kennen op financieel gebied.” Robin voegt toe: “Wij weten exact hoe banken werken, omdat we allemaal een bancaire achtergrond hebben. Bovendien zijn we tevens kredietanalisten. Wij kunnen op voorhand tackelen hoe de afdeling Risk binnen de bank een kredietvoorstel van een klant beoordeelt. Dat weet de ondernemer zelf vaak niet, daarvoor komt hij juist bij ons.”
Gary: “Nadat we hier ter plekke het inkomen van de ondernemer hebben vastgesteld – zodat hij weet wat hij kan lenen – schrijven we een kredietvoorstel. Veel mensen die op gesprek gaan bij een bank hebben geen idee wat ze kunnen lenen. Dat horen ze pas zo’n 4 tot 6 weken na hun gesprek: dan heeft de bank het inkomen vastgesteld. Wij doen dat meteen én we schrijven een kredietvoorstel waarin alle haken en ogen zijn afgedekt. De kans van slagen is zo vele malen groter.”

Eén aanspreekpunt, ook voor ingewikkelde zaken

Van eenmanszaak tot bv: iedereen moet wonen, vele ondernemers wisselen in hun carrière weleens van huis en door mond-tot-mond reclame komt een groot aantal van hen bij Trifium terecht. Gary: “Wij staan erom bekend dat we onze tanden in ingewikkelde zaken zetten. Ondernemers vinden het daarnaast heel prettig om één aanspreekpunt te hebben én dat wij het contact met de bank overnemen: de klant heeft alleen met ons te maken.” Robin voegt toe: “Veel ondernemers weten niet goed wat ze wel en niet tegen de bank moeten zeggen. Wij destilleren uit het verhaal van de klant de relevante informatie voor de bank.”

‘Bij Trifium wordt het voor je geregeld’

De dienstverlening gaat bovendien nog een stapje verder: tijdens het bekijken van de cijfers komen de specialisten van Trifium vaak andere zaken tegen. Robin: “Wij zien waar voor de ondernemer nog fiscale voordelen te behalen zijn, ook bespreken we pensioenmogelijkheden. We krijgen vaak als reactie: ‘daar heeft mijn boekhouder me nog nooit op gewezen’. Wij halen alles eruit wat erin zit, dat doen we al sinds 1997.” Dat weten inmiddels vele – kleine en grote – ondernemers. Gary: “Veel grotere ondernemers, maar ook BN-ers komen bij ons terecht, omdat ze van anderen hebben gehoord wat wij voor ze kunnen betekenen: ‘Als je bij Trifium langsgaat, wordt het voor je geregeld’. En dat klopt.”

Particuliere beleggers in vastgoed

Uiteraard kun je niet alleen als ondernemer bij Trifium terecht: ook bijvoorbeeld veel particuliere beleggers doen er succesvol zaken. “De particuliere belegger is sterk in opkomst: steeds meer mensen investeren hun pensioen liever dan dat ze het zien verdampen op de bank. Zij kopen appartementen, studio’s en recreatiewoningen voor verhuur. Daarvoor regelen wij de financiering.” Gepokt en gemazeld in de financiële wereld komen de adviseurs van Trifium – het zijn er inmiddels tien – met gedegen en creatieve oplossingen. “We weten wat er speelt op overheidsgebied en bij banken, we bewegen continu mee. Wij stoppen veel tijd in de aanvragen die wij krijgen en werken ook op basis van no cure, no pay. Kwestie van vertrouwen. In onze eigen kennis en capaciteiten en in onze gewaardeerde klanten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: