Kennisplatform voor noord holland

Twee op de vijf kijkt geen lineaire televisie meer

Geplaatst op 4 december 2019
Twee op de vijf kijkt geen lineaire televisie meer

Eind november vond opnieuw Heroes Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Met meer dan 40.000 bezoekers over het gehele weekend, was het de uitgelezen kans om te onderzoeken wat de televisie- en filmgewoonten zijn van de Nederlander. Uit het onderzoek van Veronica Superguide onder 447 bezoekers bleek onder andere dat bijna 40% nooit meer naar lineaire televisie kijkt.

Bingewatch-record van een half etmaal

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlander het bingewatchen goed onder de knie heeft. Van de 447 ondervraagden staat hun bingewatch-record op gemiddeld 11,5 uur. Bijna 10% gaf toe dat zij weleens langer dan 24 uur achter elkaar films en/of series hebben bekeken. Wanneer zij televisie of films kijken, doet 41% dat liever in bed dan op de bank. Daarnaast geeft vier op de vijf ondervraagden aan dat films en series hen door moeilijke tijden heen helpen.

Populairste releases van het afgelopen jaar

Daarnaast heeft Veronica Superguide onderzocht wat de favoriete series zijn van dit moment en wat de beste releases waren van het afgelopen jaar. De meest geanticipeerde releases is de film ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ en de serie ‘The Witcher’.

De populairste series van dit moment:

1. Stranger Things

2. Rick & Morty

3. The Mandalorian

De beste films van het afgelopen jaar

1. Avengers: Endgame

2. Joker

3. Spider-Man: Far From Home

Doelgroep

De leeftijdsgroep van het evenement is zeer divers, met leeftijden variërend tussen de 3 en 65 jaar oud. De gemiddelde bezoeker is tussen de 18 en 34 jaar oud en heeft een bijna gelijke verdeling tussen man (51%) en vrouw (49%). Hun interesses liggen bij pop culture, zoals films en series, gaming en strips. Er waren tijdens de wintereditie op 23 en 24 november meer dan 40.000 bezoekers aanwezig.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: