Kennisplatform voor noord holland

Tweede Innovatiecafé voor ondernemers Haarlem en omstreken

Geplaatst op 1 april 2019
Tweede Innovatiecafé voor ondernemers Haarlem en omstreken

Op vrijdag 12 april wordt in Sociëteit Vereeniging te Haarlem voor de tweede keer het Innovatiecafé gehouden. Ondernemers uit Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede en Velsen en omstreken die werk maken van innovatie zijn van harte uitgenodigd.

In het Innovatiecafé ligt de nadruk op de praktijk en minder op de theorie. Aan het woord komen ondernemers die innovatief bezig zijn op het gebied van onder meer duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie, robotica of circulariteit. Interviews gaan over het benutten van kansen, overwinnen van tegenslag, bedenken en realiseren van innovaties en de rol van overheid en onderwijs.

Technologie

Wethouder duurzaamheid, mobiliteit en economie, Robbert Berkhout, opent het Innovatiecafé. Ruud Mudde vertelt over zijn SandcleanR waarmee zwerfafval van stranden kan worden verwijderd. Voormalig C&A-directeur Pals Brust heeft met UPSET Textiles miljoenenplannen voor het opzetten van een volledig circulaire textielketen. Niels Lauwers van 30MHz weet alles van sensortechnologie en het optimaal gebruiken van data in de agri-business. De innovatiecolumn komt voor rekening van Rudy Snippe (Hogeschool Inholland en Nyenrode Business Universiteit). Robbert Mica van VanderSat legt uit hoe dit technologiebedrijf wereldwijd satellietgegevens gebruikt bij het voorspellen van oogsten en overstromingen. Verder is er aandacht voor het Haarlems Klimaatakkoord dat de gemeente Haarlem met het Haarlemse bedrijfsleven wil sluiten.

Programma en aanmelden

De inloop is 12 april vanaf 15.30 uur. De interviews door Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. Muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert. De toegang is gratis, maar graag vooraf aanmelden op www.societeitvereeniging.nl/agenda of via sluis@decoalitie.nl. Sociëteit Vereeniging is gevestigd aan de Zijlweg 1 in Haarlem.

Het Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem en Omstreken, gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: