Kennisplatform voor noord holland

Tweede subsidieregeling controle coronatoegangsbewijs voor ondernemers en organisaties

Geplaatst op 14 oktober 2022
Tweede subsidieregeling controle coronatoegangsbewijs voor ondernemers en organisaties

Hilversumse ondernemers en organisaties die begin dit jaar extra kosten hebben gemaakt voor de controle op het coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen van 6 oktober tot en met 5 november 2022 een eenmalige subsidie aanvragen via de gemeente. Hiermee komt de gemeente hen nogmaals tegemoet.

Gemeente Hilversum heeft een budget van in totaal € 348.623 beschikbaar gesteld. Hiermee komt zij Hilversumse ondernemers en organisaties – onder andere horecalocaties, culturele instellingen en sportaccommodaties – tegemoet in de extra kosten die zij hebben moeten maken voor de verplichte controle op het coronatoegangsbewijs in de periode van 1 januari 2022 tot en met 24 februari 2022.

Deze verplichte controle was ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken en de samenleving zoveel mogelijk open te houden. Voor het uitvoeren van de controles was extra inzet van ondersteunend personeel en materiaal nodig. Dat heeft geleid tot extra kosten. Al eerder werd door de gemeente een subsidieregeling beschikbaar gesteld voor extra gemaakte kosten voor controle op het CTB in de periode van 22 september tot en 31 december 2021.

De subsidie wordt verstrekt zo lang er budget beschikbaar is en de aanvragers moeten in hun aanvraag aantonen welke kosten zij hebben gemaakt. Dit kan via het rekenhulpmiddel op de website van de gemeente en het insturen van de facturen en loonoverzichten.

Arno Scheepers, wethouder economie: “Ik ben blij dat er ook voor deze twee maanden in 2022, waarin nog extra kosten zijn gemaakt voor het controleren van het coronatoegangsbewijs, een compensatie beschikbaar is. Ik roep ondernemers en organisaties die aanspraak kunnen maken op deze subsidie nadrukkelijk op om gebruik te maken van de regeling. Ook in deze nieuwe crisis kunnen ondernemers elk steuntje in de rug gebruiken.”

Staffel draagt bij aan verdeling gelden

Voor deze regeling geldt een staffel op basis van het aantal medewerkers. Deze is vastgesteld in afstemming met enkele ondernemers en de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hilversum. Hierdoor wordt het beschikbare geld zo eerlijk mogelijk verdeeld. De hoogte van de subsidie wordt berekend op basis van de aantoonbaar gemaakte kosten, met een maximum dat afhankelijk is van de grootte van de organisatie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: