Kennisplatform voor noord holland

Uitzendbureau Carrière Schagen bestaat 10 jaar

Geplaatst op 29 november 2022
Uitzendbureau Carrière Schagen bestaat 10 jaar!

In januari 2023 bestaat uitzendbureau Carrière Schagen 10 jaar. Een persoonlijk gesprek met eigenaar Arnold Lindeijer over zijn eerste jaren als ondernemer, zijn doorzettingsvermogen en uiteindelijke succes in het vak.

Hoe ben je destijds op het idee gekomen om een uitzendbureau te beginnen?

“Nadat ik gestopt was als medewerker personeelszaken bij een autodealerbedrijf, werd ik op basis van mijn online CV gebeld door een recruiter van Carrière Uitzendbureaus. Met de vraag of ik een franchise uitzendbureau wilde beginnen…”

En wat was jouw antwoord daarop?

“Dat dat me niks leek, haha… Ik had als werkzoekende weleens met uitzendbureaus te maken gehad en er slechte ervaringen mee. Ik vond dat er vaak niet goed naar mij geluisterd werd. Nadat Carrière me nog een keer belde, ben ik toch op gesprek gegaan. En binnen een maand was alles geregeld: ik had een contract getekend en me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer…”


Dus je begon helemaal in je eentje?

“Ja, maar het was gelukkig wel op franchisebasis. De eerste periode ben ik intensief begeleid door een trainer van Carrière. Die kwam gewoon thuis aan de keukentafel mij het vak leren. Ik was ook een van de eerste franchisenemers van Carrière. De eerste gesprekken met bedrijven en kandidaten deed ik vanuit huis. Later kon ik een kantoortje gebruiken in het bedrijf van mijn moeder in Schagen.”


Doe je het nog steeds in je eentje?

“Nee, ik heb inmiddels drie mensen in dienst; een recruiter en twee supportmedewerkers. Sinds 2018 zit mijn uitzendbureau in een mooi pand op het industrieterrein De Witte Paal in Schagen. Door hard werken en veel hulp van de franchisegever en mijn gezin, is het me uiteindelijk gelukt. Er werken nu zo’n 75 flexkrachten voor me.”


Was het in het begin dan moeilijk voor je?

“In mijn beginjaren speelde de financiële crisis nog een grote rol op de arbeidsmarkt. Ik had wel veel kandidaten, maar weinig bedrijven om ze te plaatsen. De eerste vier jaar was het best wel armoede, want ik had geen inkomsten. Dan heb je twee keuzes: stoppen of doorzetten. Gelukkig heb ik doorgezet!”


Dus na die vier jaar ging het beter?

“Via een netwerkgroep in Schagen kwam ik een directeur van een groot regionaal bedrijf tegen die wel met mij wilde samenwerken. Toen kon ik ineens 30 man kwijt! Dat was wel mijn redding; toen pas kon ik uitbreiden, werd ik bekender en kreeg ik meer en meer klanten.”


Wat is de kracht van Carrière Schagen?

“Ik begrijp de uitdagingen van ondernemers, omdat ik zelf ondernemer ben. En we kunnen goed luisteren naar wat werkzoekenden willen en kunnen. In mijn communicatie en contact ben ik erg persoonlijk en lokaal, maar mijn netwerk en zoekmogelijkheden zijn, dankzij Carrière, landelijk en groot.”


Wat is het mooiste aan je werk?

“Je geeft mensen niet een baan, maar een bestaan. Ik ben er trots op dat ik nu mijn eigen medewerkers heb en dat ik met mijn werk goede mensen op de juiste plekken kan plaatsen. Vandaag was ik bijvoorbeeld bij een flexwerker die bij een nieuw bedrijf begonnen is. Hij was helemaal enthousiast, helemaal op zijn plek. Dat is mooi om te ervaren.”


Dus je gaat voorlopig nog wel door met je goede werk?


“Ik heb net weer voor vijf jaar bij Carrière bijgetekend en binnenkort ga ik uitbreiden met mijn kantoorruimte, dus het gaat goed! Ik vermaak me iedere dag weer!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: