Kennisplatform voor noord holland

Ulrike Quade Company maakt samen met Judith Herzberg theatrale bewerking van bestsellerroman Vrouw of Vos

Geplaatst op 24 augustus 2021
Ulrike Quade Company maakt samen met Judith Herzberg een theatrale bewerking van bestseller roman Vrouw of Vos

In navolging op het succes van de Bellevue Lunchtheater-voorstelling Mahler&Kokoschka maakt Ulrike Quade Company i.s.m. Judith Herzberg een theatrale bewerking van Vrouw of Vos, naar de bestsellerroman van David Garnett. Een hedendaagse, beeldende voorstelling over metamorfose, chaos en het onherkenbaar worden van het eigen bestaan.

Sensatie

Als een pasgetrouwd stel een wandeling maakt, voltrekt zich een verontrustende metamorfose. Waar eerst de vrouw stond, staat nu een geschrokken, kleine vos. Het boek Lady into Fox van schrijver David Garnett werd in Engeland direct na publicatie in 1922 een sensatie. Vrouw of Vos, de Nederlandse vertaling van Irwan Droog, werd in maart 2018 door het DWDD-boekenpanel gekozen tot ‘Boek van de Maand’.

Judith Herzberg (Prijs der Nederlandse Letteren 2018) schrijft, geïnspireerd op het verhaal van Garnett, de tekst voor de voorstelling. Alexa Meyerman maakt een ademend decor. Met muziek van Rutger Zuydervelt en performers Annelinde Bruijs en Marijn Klaver (Mahler&Kokoschka) bouwt Ulrike Quade Company een huis op drijfzand. Vrouw of Vos is een samensmelting van tekst, poppenspel, animatie, beeldende kunst, muziek en zang over het vastklampen aan juist dat wat geen houvast geeft.

Speeldata

di 21 sep t/m zo 17 okt | Bellevue Lunchtheater | Paloni Zaal
première 25 sep www.theaterbellevue.nl/vrouwofvos

Foto: Benning & Gladkova

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: