Kennisplatform voor noord holland

Unilabs en Atalmedial gaan hun krachten bundelen in de Nederlandse diagnostiek

Geplaatst op 28 april 2023
Unilabs en Atalmedial gaan hun krachten bundelen in de Nederlandse diagnostiek

Unilabs, een toonaangevende aanbieder op het gebied van medisch diagnostische diensten, maakt vandaag bekend dat het een koopovereenkomst heeft getekend met Atalmedial, een vooraanstaande aanbieder van laboratoriumdiagnostiek en trombosezorg. Met deze overeenkomst hebben Unilabs en Atalmedial het voornemen hun krachten te bundelen.

Atalmedial is al jaren actief in een groot deel van Noord- en Zuid-Holland, met lokale laboratoria voor spoedeisende of heel specifieke diagnostiek, en een centraal laboratorium in Amsterdam waar bulkdiagnostiek en hoog specialistische diagnostiek wordt verricht. In lijn met haar missie om aan het begin van alle effectieve behandelbeslissingen te staan, betrad Unilabs in 2018 de Nederlandse markt. Met deze voorgenomen krachtenbundeling wil Unilabs een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg in Nederland. De twee bedrijven verwachten hun gezamenlijke visie op de diagnostiek verder vorm te kunnen geven, zowel op het gebied van kwaliteit en kosten, als op het versnellen van innovatie.

De prioriteit

De individuele zorgverleners en patiënten blijven een prioriteit voor de gecombineerde organisaties. Claudia Pronk, bestuursvoorzitter van Atalmedial: “We kennen de lokale zorgverleners, de patiënten, hun geschiedenis en de processen in de gehele keten. Dat blijft zo. Onze experts zijn ook straks nauw betrokken bij het zorgnetwerk in de buurt. Unilabs biedt ruimte voor het optimaliseren van processen en de mogelijkheid kansrijke nieuwe technieken en diensten te implementeren. Samen bieden we op deze manier zorgverleners en patiënten het beste van twee organisaties.” Na het finaliseren van de overname zal Claudia Pronk toetreden tot het Nederlandse leadership team van Unilabs.

bestuursvoorzitter van Unilabs

Jeroen van Roon, onlangs benoemd tot bestuursvoorzitter van Unilabs Benelux: “Door de krachten te bundelen met Atalmedial krijgt Unilabs ’the perfect fit’. Op deze manier zijn wij in staat om veel zorgverleners en patiënten in een groot gebied in Nederland te bedienen en ons strategisch innovatieprogramma breder uitrollen. We kijken er erg naar uit om onze nieuwe collega’s van Atalmedial te verwelkomen zodra de overname is afgerond.”

Het finaliseren van deze overname blijft onderworpen aan bepaalde opschortende voorwaarden, waaronder de gebruikelijke goedkeuring van de toezichthoudende instanties zoals de Nederlandse Zorgautoriteit en de Autoriteit Consument en Markt. 

Over Unilabs

Unilabs is in Europa en daarbuiten een van de meest toonaangevende organisaties binnen de diagnostiek en biedt een compleet scala aan laboratorium- pathologie-, radiologie- en nieuwe diensten aan patiënten op drie continenten. De meer dan 13.000 medewerkers van Unilabs redden elke dag levens. Unilabs zet zwaar in op technologie, apparatuur en mensen – met behulp van digitale technologieën in state-of-the-art laboratoria en radiologiecentra om het leven van bijna 100 miljoen mensen per jaar te verbeteren. Unilabs is onderdeel van de A.P. Möller Stichting. www.unilabs.nl

Over Atalmedial

Atalmedial is een toonaangevende dienstverlener in Nederland op het gebied van laboratoriumdiagnostiek. Daarnaast exploiteert Atalmedial één van de grootste trombosediensten van Nederland. www.atalmedial.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: