Kennisplatform voor noord holland

Van den Heuvel Logistiek: Samen verder als één bedrijf

Geplaatst op 21 juli 2023
Van den Heuvel Logistiek: Samen verder als één bedrijf

Beentjes Transport is op 1 oktober 2022 overgenomen door Van den Heuvel Logistiek uit Uden en Heerde. Beentjes was een echt familiebedrijf en in de afgelopen tachtig jaar uitgegroeid tot een begrip in Noord-Holland. Toen er zich binnen de familie geen opvolging aandiende, kwam Van den Heuvel Logistiek om de hoek kijken. Arjan van der Heijden is algemeen directeur van Van den Heuvel Logistiek en vertelt samen met Ron Grapendaal, vestigingsmanager in Heerhugowaard, over de overname en de ambities voor de toekomst.

Beentjes Transport en Van den Heuvel Logistiek verleenden dezelfde diensten, namelijk transport, distributie en warehousing – business to business en business to consumer. “Met de overname van Beentjes kunnen wij stappen zetten in groei en in de vermindering van CO2-uitstoot”, vertelt Arjan. “Geen ritten meer van Heerhugowaard naar Maastricht en van Uden naar Den Helder. Eerder namen we al Houtman Transport uit Heerde over. Daardoor hebben we nu drie hubs met een mooie verspreiding over Nederland. In die hubs worden goederen herverdeeld voor verdere distributie.

“Het moment dat ik kennismaakte met Arjan en de eigenaar van Van den Heuvel Logistiek voelde het direct goed”, vertelt Ron, die al 35 jaar werkt voor Beentjes Transport en er alle functies al bekleed heeft. “Ik werd 2,5 jaar geleden bedrijfsleider en kreeg direct het vertrouwen van Arjan in de situatie na de overname. Er was geen sprake van arrogantie, ook Van den Heuvel Logistiek is een platte organisatie met korte lijntjes. In oktober werd de overname officieel en daarna zijn er flink wat dingen veranderd. In januari ging Beentjes over naar het transportmanagementsysteem van Van den Heuvel Logistiek, afgelopen maart begonnen we met pendels; ritten in de avond om goederen her te verdelen over de hubs, er is groot onderhoud gepleegd en het pand is van binnen lekker opgefrist.”

We maken onze beloftes waar

“Van den Heuvel Logistiek is meer dan alleen een bedrijf dat pallets verplaatst”, vertelt Arjan. “We zijn een open organisatie en denken mee met ons personeel en met onze klanten. We doen bepaalde beloftes, zoals 24-uurs levering in Nederland en het noorden van België en 48-uurs levering in het zuiden van België. We voeren data-analyse uit over al onze ritten en rapporteren terug naar onze klanten. Als we onverhoopt een keer te laat leveren, dan zijn we eerlijk over de redenen daarvoor. Geen smoesjes van een lekke band of de brug stond open. We bouwen graag een relatie op met onze klanten en daarbij is transparantie een groot goed.”

Duurzame inzetbaarheid

Van den Heuvel Logistiek staat in de Top 100 Logistiek Dienstverleners en kreeg vijf sterren voor duurzame arbeid en scholing. “We zorgen graag goed voor onze medewerkers. Onze gesprekscyclus – die vaak bestaat uit een functioneringsgesprek, doelengesprek, verzuimgesprek, etc.- hebben we teruggebracht naar ‘Mijn Gesprek’. In dit gesprek gaat het over het welzijn van de werknemer. We bespreken wat we voor onze medewerker kunnen doen zodat hij of zij goed kan functioneren.” Ron vertelt verder: Er is oprechte interesse in de medewerkers, ze worden gehoord en het is allemaal niet zo stijf. Doordeweeks zetten onze medewerkers zich voor ons in, in het weekend doen wij wat terug. Van den Heuvel Logistiek heeft een springkussen, partytenten, bartafels en op iedere vestiging een partybus. Alle medewerkers mogen hier gebruik van maken en dat werd door de collega’s in Heerhugowaard na de overname direct gedaan.”

Naamsverandering

“De laatste stap van de overname was de naamsverandering”, vertelt Arjan. Dit hebben we groots gevierd met onze party-truck, lekker eten, muziek en gezelligheid. Het Van den Heuvel Logistiek-logo staat op het gebouw en op de bedrijfskleding en de vrachtwagens worden nog opnieuw bestickerd,. Vanaf nu gaan we bouwen aan een toekomst als één bedrijf.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: