Kennisplatform voor noord holland

Van Gool Hef- & Hijstechniek: ‘De variatie in ons werk maakt het extra leuk’

Geplaatst op 16 juni 2022
Van Gool Hef- & Hijstechniek: ‘De variatie in ons werk maakt het extra leuk’

“Onze mensen hebben een gedegen technische achtergrond en zijn langdurig in dienst, zij voelen de behoefte van de klant goed aan. Doordat zij met de klant kunnen meepraten, kunnen wij snel tot oplossingen komen.” Aan het woord zijn Mela Coskun, directeur operations, en Pieter van Duijn, commercieel directeur bij Van Gool Hef- & Hijstechniek.

Van Gool Hef- & Hijstechniek is gevestigd op een industrieterrein ten zuidoosten van het centrum van Beverwijk, vlak naast de A9. In het moderne bedrijfspand met grote ramen is op de eerste verdieping een ruim kantoor met veel plek voor vergaderingen en trainingen. Beneden is een schone en opgeruimde werkplaats waarin het testen en repareren van de hijsmiddelen plaatsvindt. Het pand aan de overkant van de weg wordt gebruikt door Van Gool voor de verhuur van hijsmiddelen. Naast de ingang is een balie waar het ophalen en terugbrengen van de spullen wordt geregeld. In de loods hangen onder andere rateltakels op maat naast elkaar aan stangen, klaar voor de verhuur.

Verkoop en verhuur

De heer M. G. van Gool heeft in 1984 Van Gool Hef- & Hijstechniek opgericht. De voorliefde van de oprichter voor boten en water is terug te zien in de vergaderruimte, aan de oude tekening van de haven van Amsterdam en de scheepsknopen aan de muur. Van Gool Hef- & Hijstechniek is begonnen met de tak verkoop en vervolgens verhuur. “Wij verkopen alleen A-merken. Ons doel is niet om te concurreren met het onderste segment van de markt, want dat gaan wij niet winnen.” Veiligheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Ook verhuurt Van Gool hijsmiddelen voor bijvoorbeeld tijdelijke werkzaamheden, of als de hijsmiddelen van een klant gekeurd en gerepareerd worden. “Terwijl wij de hijsmiddelen van de klant keuren kan er in de tussentijd bijvoorbeeld een takel worden gehuurd, waardoor de werkzaamheden niet hoeven te stagneren.” 

Inspecties en keuringen

Ook voert Van Gool inspecties en keuringen uit waarbij de procedure van de EKH (Erkende Keurbedrijven Hef- en Hijsmiddelen) wordt gevolgd. De keurmeesters van Van Gool worden opgeleid door de EKH en zijn in het bezit van een certificaat. “Op locatie kunnen wij ook testen en certificeren met onze twee mobiele testunits die wij ter plaatse neerzetten. Onze medewerkers kunnen meteen aan de slag met het testen in de unit en als wij klaar zijn zetten wij de certificaten online zodat de klant er direct en 24/7 over kan beschikken.”

Advies en maatwerk

Verder geeft Van Gool advies en biedt het bedrijf maatwerk. Zo heeft Van Gool meegedacht hoe de deuren van elk 3.000 ton in de Zeesluis IJmuiden geplaatst moesten worden. Het aanbieden van maatwerk op verschillende soorten locaties is voor de medewerkers van Van Gool een uitdaging en een bron van werkplezier. Soms werken ze op Texel, soms in een theater, soms in een kerncentrale en onlangs was er een opdracht op een superjacht. Voor al deze plekken zijn weer aparte aanpassingen in het werk nodig; bij het werken in een kerncentrale moet bijvoorbeeld al het materiaal helemaal schoon zijn. “Je hebt niet altijd een pasklaar product dat je kunt toepassen. Deze variatie in het werk en de bijzondere projecten maken het werk extra leuk voor ons.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: