Kennisplatform voor noord holland

Van Leeuwen Buizen investeert in opwekking groene stroom op eigen dak

Geplaatst op 22 september 2022
Zonne-energie maakt grote stap voorwaarts

Onlangs heeft Van Leeuwen Buizen een 5 megawattpiek zonnepanelen-installatie in gebruik genomen. De officiële ingebruikstelling werd verricht door voormalig minister-president van Nederland Jan Peter Balkenende. Met deze installatie van 9.100 zonnepanelen op het dak van het magazijn in Zwijndrecht zet Van Leeuwen een belangrijke stap in de reductie van CO2-emissie.

Met een totaal oppervlak van 23.500 m² aan zonnepanelen kan het internationale distributiebedrijf in stalen buizen voldoende elektriciteit produceren om al haar vestigingen in Nederland en België van eigen groene stroom te voorzien. Daarnaast levert Van Leeuwen Buizen terug aan het net voor 300 huishoudens in Nederland.

Prof.dr. J.P. (Jan Peter) Balkenende, voormalig minister-president van Nederland, stelde op 13 september in aanwezigheid van medewerkers en genodigden de installatie officieel in gebruik. De solar-fotovoltaïsche installatie past binnen de duurzaamheidsstrategie van Van Leeuwen, met reductie van de CO2-emissie als een van de belangrijkste doelstellingen.

Een aantal stappen is al gezet. Voorbeelden zijn het vervangen van de verlichting in magazijnen door LED, en het terugbrengen van het aardgasverbruik met ruim 60%. Sinds kort rijden de Van Leeuwen vrachtwagens in Nederland op HVO100 brandstof, waardoor de distributie CO2-neutraal is. Ook bij diverse andere vestigingen in Europa zijn projecten gestart voor de installatie van zonnepanelen op de daken.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Met deze zonnepanelen-installatie zetten we een belangrijke stap op het gebied van de reductie van onze CO2-emissie. Het is vooral ook een belangrijke, concrete mijlpaal in het verder verduurzamen van onze distributieactiviteiten. Continuïteit en het goed overdragen aan een volgende generatie zijn voor ons als 98-jarig familiebedrijf een vanzelfsprekendheid. Als toonaangevende internationale onderneming in onze industrie nemen we onze verantwoordelijkheid om bedrijfsactiviteiten en groeiplannen op een duurzame wijze uit te voeren.”

Foto: Van Leeuwen Buizen

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: