Kennisplatform voor noord holland

Van Mossel neemt Mercedes-Benz dealer Auto Wüst over 

Geplaatst op 12 juli 2023
Van Mossel neemt Mercedes-Benz dealer Auto Wüst over 

Van Mossel Automotive Group heeft het voornemen tot overname van het Zuid-Hollandse Auto Wüst. Het autobedrijf is actief als Mercedes-Benz en smart dealer en werkt met 60 medewerkers vanuit drie locaties. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt en is gepland om augustus dit jaar te worden afgerond.

De overname van Auto Wüst omvat de vestigingen van Mercedes-Benz en smart op de locaties Dordrecht, Hellevoetsluis en Oud-Beijerland. De vestigingen zullen onderdeel gaan uitmaken van de huidige divisie Van Mossel Mercedes-Benz / smart binnen Van Mossel Automotive Group. Door de toevoeging groeit de divisie uit tot 24 locaties in België en Nederland. Na de overname gaan deze locaties verder onder de naam Van Mossel Dordrecht, Van Mossel Hellevoetsluis en Van Mossel Oud-Beijerland.

Niels Wüst, directeur Auto Wüst: “Mijn overgrootvader, de heer W.G.C. Wüst, richtte in 1928 in Numansdorp een universeel garagebedrijf op. Opa Carel nam het stokje over, gevolgd door mijn vader George in 1999. Sinds 1 januari 2021 heb ik als vierde generatie de leiding gekregen over het bedrijf. In Van Mossel zie ik een overnamepartner, met aaneengesloten rayon, die de toekomst van dit bedrijf een verdere groei-impuls kan geven. Ik ben verheugd de vestigingen de komende jaren te mogen blijven leiden onder de Van Mossel vlag met alle voordelen die deze krachtige groep met zich meebrengt.” George Wüst vult aan “Ons bijna 100 jarig familiebedrijf van mijn zoon met betrokken collega’s zal van goede toegevoegde waarde zijn met betrekking tot Mercedes-Benz groot Rotterdam”.

Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Group, voegt eraan toe: “Door deze overname verstevigen we onze positie met de mooie merken Mercedes-Benz en smart in het gebied waar we reeds aanwezig zijn. Wij zijn zeer trots om dit familiebedrijf met een zeer lange historie aan te mogen sluiten bij ons familiebedrijf en kijken ernaar uit om de klanten kennis te laten maken met onze groep.”

Duitsland
Naast het voornemen tot overname van Auto Wüst maakt Van Mossel tevens bekend dat de voorgenomen overname van de Duitse dealergroep Hugo Pfohe is goedgekeurd door de Duitse Mededingingsautoriteit. Hugo Pfohe is actief met 9 locaties, 7 merken en een volume van circa 10.000 auto’s per jaar.


Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: