Kennisplatform voor noord holland

Vermogensbeheer Pro: vastgoedbeleggen met garantie

Geplaatst op 9 maart 2021
Vermogensbeheer Pro: Vastgoedbeleggen met garantie

Grote kans dat je Rob Labadie al eens voorbij hebt horen komen als je de radio op nieuwszender NPO 1 of de klassieke zender NPO 4 hebt afgestemd. Hij heeft zijn stem uitgeleend voor de commercial van zijn eigen bedrijf Vermogensbeheer Pro. De radio in de woonkamer van Labadies zeventiende-eeuwse grachtenpand annex kantoor aan de Herengracht in Amsterdam gaat vlak voor de journaaluitzendingen nét een tikje harder: “Even luisteren of we op de radio zijn. Het is een mooie manier om ons te profileren.” Maak kennis met het beleggingsbedrijf dat (indirect) meewerkt aan de wederopbouw van Ierland.

Rob Labadie (68) is af en toe ook te gast in het programma Business Class van Harry Mens. “Mijn compagnon Bryan Houben en ik zijn juli 2020 begonnen met Vermogensbeheer Pro”, vertelt Labadie. “Met een commercial op de radio en zendtijd bij Harry Mens kunnen we de naamsbekendheid van ons nieuwe bedrijf onder een relevant publiek vergroten. En natuurlijk hopen we meer mensen in ons product te interesseren.”

Rebuilding Ireland

Het product van Vermogensbeheer Pro is beleggen in vastgoed. Dat klinkt in eerste instantie niet revolutionair, maar dit bedrijf, met hoofdkantoor in het koetshuis van landgoed Sandenburg in Langbroek, heeft een unieke propositie. Het gaat namelijk om sociale woningbouw in Ierland in het kader van een groot project dat de Ierse overheid in 2016 is gestart, Rebuilding Ireland. Labadie: “Wij halen geld op bij investeerders. Dat geld zetten wij om in obligaties zodat we gegarandeerd twee keer per jaar een vaste rente aan de investeerders kunnen uitbetalen. Met het geld financieren we onze Engelse partner die er sociale woningbouw in Dublin en Cork van koopt.”

Ierse huizenmarkt

Die Engelse partner is Duncan MacInnes. Hij vertelt in Business Class over Rebuilding Ireland: “We benutten het huurprogramma van de Ierse overheid dat gericht is op meer sociale huisvesting. Sinds de financiële crisis in 2008 is er een enorm tekort op de Ierse huizenmarkt. Wij hebben veel ervaring in het ontwikkelen, beheren en financieren van vastgoed en zagen hier een kans in. Tot nu toe hebben we 180 oude panden aangekocht en weer bewoonbaar gemaakt. Die verhuren we nu. Het uiteindelijke doel is de huizen te verkopen. Pensioenfondsen zijn zeer geïnteresseerd in deze belegging. Aangezien de woningnood nog lang niet is opgelost in Ierland, zal dit een interessante markt voor ons blijven. Ierse gemeenten werken hier graag aan mee, ook omdat het de enige oplossing voor hun probleem is. Het voelt voor de beleggers en voor ons ook als een goede investering, omdat je mensen onderdak verschaft.”

Hoog rendement, laag risico

Vermogensbeheer Pro geeft zijn Nederlandse investeerders ‘maximale zekerheid en garantie’, zo staat in de prospectus en op de website te lezen. Rob Labadie legt uit hoe dat zit: “Ons product is erg onderscheidend van andere vastgoedbeleggingen. Wij bieden namelijk een hoog rendement tegen een laag risico. Dit kunnen wij doen omdat het vastgoed valt onder het Rebuilding Ireland-actieplan en de Ierse regering ons vastgoed huurt voor de gegarandeerde termijn van 25 jaar. Ons vastgoed wordt nadat we deze huurgarantie hebben ontvangen direct doorverkocht aan pensioenfondsen in het Verenigd Koninkrijk waar we reeds contractuele overeenstemming mee hebben. Deze pensioenfondsen kopen niet alleen ons vastgoed maar betalen ook een extra premie voor het feit dat ze voor 25 jaar gegarandeerde inkomsten gaan ontvangen.”

Veilig en stabiel

Labadie: “Het kopen en doorverkopen maakt deze constructie voor onze cliënten veilig en stabiel. Niet zo verwonderlijk dus dat pensioenfondsen hier belangstelling voor hebben. Die willen een gestaag en duidelijk inkomen hebben voor een langere periode, bijvoorbeeld 25 jaar. Daarnaast hebben we de Stichting Obligaties Langbroek opgericht. Die stichting wordt onder meer beheerd door een trustkantoor dat onder toezicht staat van De Nederlandse Bank. In Engeland werken wij ook met een bewaarder en deze staat ook onder toezicht.”

Instappen vanaf 10.000 euro

Het product van Vermogensbeheer Pro is niet alleen bestemd voor grote beleggers en investeerders. Ook voor privépersonen of ondernemers die willen sparen of geld opzij willen zetten voor bijvoorbeeld pensioenen kan het interessant zijn. Instappen kan al vanaf 10.000 euro. Stap je in met 100.000 euro of meer, dan heb je ook meteen een hogere rente te pakken. Labadie: “Voor rente op je spaargeld hoef je niet bij de bank aan te kloppen, wij bieden interessantere rentepercentages. Hoe langer de looptijd, hoe hoger het rentepercentage. Bij 1 jaar ontvang je 5 procent rente per jaar, bij 5 jaar 9 procent rente. Het levert een prachtig rendement op.”

Overheidsgarantie

Nederland stevent wellicht op een recessie af, toch maken ze zich bij Vermogensbeheer Pro weinig zorgen: “Recessie, coronacrisis, Brexit, Trump, Biden: wij merken er bijna helemaal niks van. Beleggen in onroerend goed met obligaties is een vrij stabiele markt en de risico’s zijn niet groot. We ontvangen huurgaranties van de Ierse overheid, geven recht op eerste hypotheek en er wordt door de gereguleerde bewaarders op het geld gelet. Dat biedt onze cliënten en ons bedrijf zekerheid.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: