Kennisplatform voor noord holland

Veloretti heropent Amsterdamse brandstore met nieuw interieurdesign in samenwerking met S-P-A-C-E Projects

Geplaatst op 27 september 2021
Veloretti heropent Amsterdamse brandstore met nieuw interieurdesign in samenwerking met S-P-A-C-E Projects.

Nadat Veloretti recent haar eerste elektrische modellen lanceerde, heropent het fietsenmerk haar Amsterdamse brandstore aan de Van Woustraat met een compleet nieuw interieurdesign. In samenwerking met het Amsterdamse S-P-A-C-E Projects werd een vernieuwend design concept gecreëerd, geïnspireerd op de Veloretti branding en fietsframes.

De store is compleet re-designed om te voldoen aan de kenmerkende Veloretti stijl en het productaanbod. Door de recente toevoeging van de e-bike collectie aan het assortiment, zocht Veloretti naar een manier om hun speelse esthetiek te combineren met een meer technische benadering van design. S-P-A-C-E Projects heeft dit vertaald in een modern ontwerp, met minimale geometrische vormen en een focus op textuur en tactiliteit. Zo zijn er materialen als zachthout, hoogglans laminaat en travertin (natuursteen) gebruikt.

“Tube” wand

Het meest opvallende element van de vernieuwde brandstore is de “tube” wand, die verwijst naar de iconische framebuis van de Veloretti stadsfietsen. Om een contrast te creëren met de harde materialen van de fietsen, heeft S-P-A-C-E Projects gekozen voor een vilten afwerking voor de muur. Hiermee is de textuur van zowel de producten als de store een terugkerend element. Pepijn Smit S-P-A-C-E Projects: “Een logo zoals een label op het frame, strakke & elegante lijnen en opvallende tactiliteit en kleuren. Voor mij is Veloretti het meest fashionable fietsenmerk dat er is. Dit heb ik in hun nieuwe brandstore willen benadrukken. Waar fashion brands (stainless) stalen wanden combineren met de zachte stoffen van hun producten heb ik voor Veloretti exact het omgekeerde gedaan.”Veloretti’s Brand Store is van maandag t/m zaterdag geopend voor proefritten, fietsen en accessoires.

Foto’s: Kasia Gatkowska

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: