Kennisplatform voor noord holland

Ventolines wint Amerikaanse ventus prijs voor HSE-programma

Geplaatst op 30 november 2021
Ventolines wint Amerikaanse ventus prijs voor HSE-programma

Ventolines heeft de ‘Health, Safety & Environment Program of the Year Award’ gewonnen tijdens de Ventus Awards. De eerste editie van dit evenement werd georganiseerd door het ‘Business Network for Offshore Wind’. Ventolines wint deze prijs voor de succesvolle implementatie van de Gemba-app. Deze app voorkomt ongevallen en verwondingen op de werkplek, vergroot het veiligheidsbewustzijn en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Liz Burdock, president en CEO van het ‘Business Network for Offshore Wind’ tijdens het Ventus Awards Gala: “De Gemba-app van Ventolines is een ingenieuze app waarmee op een snelle manier kwaliteits- en veiligheidswaarnemingen door meerdere partijen kunnen worden gedeeld en beoordeeld. Dit vinden we zeer indrukwekkend en verdient daarom deze prijs. De app creëert de mogelijkheid voor meer dialoog, en potentieel voor verbetering van de veiligheidsprestaties.” Marco Kok, QHSE Manager van Ventolines: “In deze snelgroeiende markt is veiligheid een primair aandachtspunt. De ‘Gemba Observations Application’ van Ventolines is toepasbaar in alle bouwsectoren en fasen van duurzame energieprojecten. Gemba bewaakt de veiligheid op de werkvloer en de conditie vanmaterieel. Hierdoor wordenprojecten transparanter, veiliger,sneller en efficiënter.”

Ventolines

Ventolines begeleidt opdrachtgevers bij de ontwikkeling, bouw en het beheer van inmiddels meer dan 2 GW geïnstalleerd vermogen duurzame energie. Het bedrijf heeft zowel ervaring op land als in het water en werkt aan oplossingen voor zon-, wind- en systeemintegratieprojecten. Denk bijvoorbeeld aan Windpark Drentse Monden en Oostermoer en het grootste Nederlandse windpark op land Windplan Groen. Ook waren we verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en beheer van Windpark Westermeerwind en ’s werelds grootste windpark in een meer, Windpark Fryslân.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: