Kennisplatform voor noord holland

Versnelde bouw 12.000 woningen in regio Amsterdam

Geplaatst op 25 februari 2021
Versnelde bouw 12.000 woningen in regio Amsterdam

De gemeente Amsterdam meldt dat de Rijksoverheid meebetaalt aan de versnelde bouw van 12.000 nieuwe woningen in zes gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam, waaronder Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer en Zaanstad.

In totaal zijn tien projecten ingediend voor de Woningbouwimpuls, waarvan er zes een financiële bijdrage van het Rijk krijgen van € 72 miljoen euro. De gemeenten dragen zelf ook financieel bij. De Woningbouwimpuls is bedoeld om het landelijk woningtekort in te lopen en de bouw van woningen te stimuleren. De gemeenten zijn hier blij mee, maar zijn ook teleurgesteld dat de versnelde bouw van in totaal 8.000 woningen is afgewezen. Deze projecten worden in een volgende ronde van de Woningbouwimpuls weer ingebracht.

Groot tekort aan woningen

De regio Amsterdam heeft, ondanks de enorme bouwproductie, een groot woningtekort. Ook staat de betaalbaarheid van woningen in delen van de regio ernstig onder druk. De samenwerkende gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam ijveren voor een versnelde bouw van meer dan 60.000 woningen. Met de aanvragen uit de eerste en tweede ronde van de Woningbouwimpuls kan de bouw van 25.000 woningen versneld beginnen. De helft van deze woningen valt in het betaalbare segment.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: