Kennisplatform voor noord holland

Verwarmen zonder gas en zonder warmtepomp

Geplaatst op 3 september 2020

Gasvrij wonen en werken is prima te realiseren met goede, elektrische verwarming. Infraroodverwarming is zo’n oplossing. Maar amorfe infraroodverwarming geeft een nog beter resultaat dankzij de superieure technologie. Het product wordt al zo’n 15 jaar toegepast in landen en situaties waar aardgas niet voorhanden is. Daardoor is het in Nederland nog vrij onbekend. Tijd dus om nader kennis te maken met amorfe infraroodverwarming.

Exclusief via dealernetwerk

Amorfe infraroodverwarming is een product van het Zwitserse AHT en wordt in Nederland op de markt gebracht door Dutch Heating Products (DHP). Fabian Onderdijk van DHP: “Momenteel breiden wij ons dealernetwerk uit. Onze dealers verkopen de verwarming voor woningen, kantoren en gebouwen. Dealers met een eigen elektricien kunnen de verwarming eenvoudig zelf installeren, terwijl vloerenleveranciers bijvoorbeeld de installatie laten doen door één van onze business units. We ondersteunen onze dealers waar mogelijk met advies, services en promotie. Want wij zijn er trots op dat we met dit verwarmingssysteem in Nederland kunnen bijdragen aan de transitie naar duurzame energie.”

Uniek in techniek en comfort

Amorfe infraroodverwarming is een laagtemperatuursysteem. De verwarming onderscheidt zich van andere elektrische en watergedragen vloerverwarming door een verwarmingskern van amorfe metaallint. Amorf metaal heeft unieke eigenschappen die zorgen voor een veel betere en snellere warmteafgifte en warmteoverdracht. Bovendien werkt de stralingswarmte onafhankelijk van de luchttemperatuur. Hierdoor is het mogelijk om heel selectief en gericht te verwarmen en een aanzienlijke besparing te bereiken in stroomverbruik. Andere voordelen zijn een betere luchtvochtigheid en minder luchtstromen. Ideaal voor mensen die last hebben van stof, droge lucht en tocht.

Overal toe te passen

Amorfe infraroodverwarming wordt geleverd als kant-en-klare verwarmingsmatten en als verwarmingslint. Onderdijk: “Het verwarmingslint is een industrieel product voor gebruik binnen en buiten, het wordt bijvoorbeeld toegepast in betonnen bedrijfsvloeren, onder asfalt voor infrastructuur, in de agrisector, op daken, onder sportvelden en in sporthallen. Het merendeel van onze projecten betreft infraroodmatten voor binnen, in kantoren, maar vooral woningen. De infraroodmatten kunnen zelfs als wand- of plafondverwarming worden toegepast, maar vloerverwarming is het meest populair. Omdat onze infraroodmatten ook op een houten ondervloer kunnen, zijn ze zeer geschikt voor verbouw en renovatie van bestaande bouw. En de klant kan vrij kiezen welke afwerking of topvloer hij wil. Of dat nou hout, laminaat, steen, tegels, pvc, linoleum, een gietvloer of tapijt is, het kan allemaal.”

Energiezuinig en voordelig

Het product ligt goed in de markt omdat klanten tot wel 35% op hun energiekosten kunnen besparen. Dat komt allereerst door de efficiënte stralingswarmte en de effectiviteit van het amorfe metaal. Daarnaast wordt een forse extra besparing bereikt door slimme automatisering toe te passen. Want er hoeft alleen verwarmd te worden waar en wanneer dat nodig is. En tot slot bespaart de klant op allerlei kosten. Er is helemaal geen cv-ketel of warmtepomp nodig, een elektrische aansluiting volstaat. De verwarming is onderhoudsvrij, kan meestal zonder hak- en breekwerk worden geïnstalleerd en de vaste kosten van een gasaansluiting vervallen. Tenminste, als de amorfe infraroodverwarming de enige verwarming is. Maar gefaseerd overstappen is ook geen probleem.

Meer info: tel. 085 7441445, www.dutchheatingproducts.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: