Kennisplatform voor noord holland

Vier de week van de kreeft in de haven van Willemstad Kreeftenweek in Willemstad met drijf-through en live muziek

Geplaatst op 28 februari 2022
Vier de week van de kreeft in de haven van Willemstad Kreeftenweek in Willemstad met drijf-through en live muziek

Een primeur in Willemstad: van maandag 2 tot en met zondag 8 mei wordt het feest van de kreeft gevierd. Een week lang kunnen bezoekers genieten van bijzondere kreeftengerechten, live muziek, dj’s en een unieke drijf-through – waarbij bezoekers die met de boot Willemstad komen bezoeken tot op het dek worden voorzien van kreeft. Waar de kreeft in vroegere tijden nog werd gezien als armeluisvoedsel, wordt deze nu gewaardeerd vanwege zijn hoge culinaire waarde. Kreeft is een kostbaar en uniek product en staat bekend vanwege zijn exquisiete er verfijnde smaak. De smaak van het vlees wordt omschreven als subtiel en zacht. Des de meer reden om het kreeftenseizoen een week lang te vieren in het pittoreske havenstadje.

De kreeftenweek biedt een rijk programma gevuld met entertainment. Het hoogtepunt van het culinaire evenement wordt in het weekend verwacht. Op het terrein van hotel-restaurant Wapen van Willemstad zullen er dj’s draaien en verschillende bands optreden. Daarnaast zijn er oestermeisjes aanwezig die ter plekke verse oesters serveren en kunnen bezoekers genieten van bijzondere kreeftgerechten. In de haven zal er op zaterdag een feestelijke ontvangstceremonie zijn voor de aankomst van de vissersboot die de kreeften komt brengen.

Drijf-through

Speciaal voor de kreeftenweek zal een unieke drijf-through tot het feestelijke decor behoren. Bezoekers van Willemstad die met de boot naar de haven komen, worden tot op het dek bediend. Er kan door de bootgasten gekozen worden tussen diverse kreeftgerechten, reguliere gerechten en allerlei bijpassende wijnen, zonder dat er ook maar één voet op de kade gezet hoeft te worden. Plaatselijke horecaondernemers staan te springen om van start te gaan: “De haven van Willemstad is de perfecte locatie voor een mooi feest als de kreeftenweek. De kreeft is een uitzonderlijk product en past perfect bij het startende zomerseizoen. Met elkaar gaan we er een mooie week van maken, met veel culinaire hoogstandjes en andere activiteiten”, aldus Herman Hell, eigenaar van Wapen van Willemstad.

Overnachten in Willemstad

Bij Wapen van Willemstad kan er gedurende de week een speciaal samengesteld kreeftenarrangement worden geboekt. De gast zal een exclusief samengesteld viergangen kreeftenmenu geserveerd krijgen, naast een overnachting in het driesterren hotel inclusief ontbijt. Ook na de kreeftenweek zal dit arrangement voor een beperkte tijd worden aangeboden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: