Kennisplatform voor noord holland

Volop kansen voor ondernemers in Hondsrugpark

Geplaatst op 23 september 2022
Volop kansen voor ondernemers in Hondsrugpark

De transformatie van het kantorengebied tussen IKEA en de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam Zuidoost is in volle gang. Kantoren maken plaats voor hoge woontorens, moderne werkplekken en voorzieningen.

Bij station Bullewijk komt Hondsrugpark: een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Ook wordt er gewerkt aan een mooiere omgeving met meer voorzieningen.

In Hondsrugpark worden veel bestaande kantoorgebouwen herontwikkeld tot moderne werkplekken en voorzieningen. Daarnaast worden er de komende jaren zo’n 5.000 woningen gebouwd. De ambitie is dat het kantoorgebied bij station Bullewijk en Holendrecht verandert in een complete stadswijk met 15.000 woningen tegen 2030.

Deze nieuwe bruisende, gemengde stadswijk biedt volop kansen voor ondernemers: om zich te vestigen, of te gaan wonen.

Zo komen er veilige routes voor fietsers en voetgangers, meer groen en bankjes en ruimte voor horeca, winkels, scholen en sport. En bovenal het Hondsrugpark zelf, een fijn stadspark van wel zeven voetbalvelden groot.  De wijk heeft een centrale ligging, dicht bij uitvalswegen en diverse trein- en metroverbindingen. Daarnaast wordt ingezet op het gebruik van duurzaam vervoer zoals deelauto’s, -scooters en -fietsen. 

Bedrijfsruimte huren

Hondsrugpark biedt straks meer dan 50.000 m2 werkruimte, verspreid over o.a. deze gebouwen:

  • Amstel Next wordt hét kantoorgebouw van de toekomst. Een moderne, elegante werkomgeving van 9.500 m2 verdeeld over tien verdiepingen. Met grote ramen die veel daglicht binnenlaten en weelderig groene daktuinen.
  • Ruby Gardens biedt 20.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte. Met o.a een restaurant, informele werkplekken, diverse typen vergaderruimtes en een koffiebar. Toegankelijk voor iedereen; huurders, bewoners en bezoekers.
  • In SPOT komt 11.000 m2 kantoorruimte en 3.000 m2 ruimte voor voorzieningen zoals kleinschalige winkels, creatieve werkruimtes, koffiebarretjes en moderne sportclubs.
  • BRISK wordt een multifunctioneel complex, met 4.000 m2 kantoorruimte en 215m2 plek voor een maatschappelijke voorziening. 
  • In The Ensemble komt er 19.000m2 ruimte voor flexibele kantoorvloeren met unieke metrages tot 3.700 m² en daarnaast een divers aanbod publieke voorzieningen op de begane grond.

Matchmaking voor lokale ondernemers 
Ben je ondernemer uit Zuidoost? Dan wordt jouw ruimtevraag extra onder de aandacht gebracht bij ontwikkelaars en makelaars in Hondsrugpark! Ga naar zuidoostcity.nl/ruimtezoekers voor meer informatie en om je aan te melden als ruimtezoeker.    


Stichting Hondsrugpark

In Hondsrugpark zijn meerdere projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties actief, waarvan inmiddels 11 zich hebben verenigd in Stichting Hondsrugpark. Het doel van de Stichting Hondsrugpark is om Amsterdammers en andere geïnteresseerden te informeren over deze nieuwste wijk van de stad, waar vanaf zomer 2022 de eerste bewoners hun intrek hebben genomen. Stichting Hondsrugpark en Zuidoost City zijn een partnerschap aangegaan om Zuidoost op de kaart te zetten als aantrekkelijk gebied om te ondernemen, werken, wonen en te recreëren. 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Hondsrugpark, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via https://www.hondsrugpark.nl/inschrijven/


Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: